pogocar

Tadej Pogacar onwel na wereldkampioenschap

Zelfs voor Tadej Pogacar was het moeilijk om zijn kenmerkende glimlach te behouden tijdens de eindfase van het WK. “Heb ik er plezier in gehad? Nauwelijks. Dit was absoluut een van de zwaarste races waarin ik heb meegedaan.” Dit werd bevestigd lang na de prijsuitreiking, toen Pogacar, die de bronzen medaille won, zich duizelig voelde en een arts werd opgeroepen. Voor het eerst in zijn professionele carrière stond Tadej Pogacar op het WK-podium, maar hij moest diep graven om de bronzen medaille te behalen.

“Ik besefte al snel dat Mathieu (van der Poel) te dominant was, maar ik mikte op de 2e plaats en probeerde daarom zo efficiënt mogelijk mijn energie te gebruiken.”

“Dat is de reden dat ik niet constant achtervolgde en af en toe een pas op de plaats maakte.”

“Ik realiseerde me ook dat ik niet de meest krachtige van de drie was, omdat ik op de klimmen geen voorsprong kon nemen. Ze waren net iets te kort voor mijn stijl.”

“Wout (van Aert) versnelde aan het eind en plotseling was de zilveren medaille ook buiten bereik. Dus richtte ik me op de 3e plaats en slaagde erin Mads (Pedersen) te verslaan met een laatste sprint.”

“Na zo’n dag zou ik het Mads ook hebben gegund om op het podium te staan; hij had er immers hard voor gestreden. Uiteindelijk was het geen traditionele sprint meer. We waren allemaal uitgeput. Het leek meer op een sprint van vermoeide renners.”

“Heb ik er plezier aan beleefd? Mwah, niet echt. Dit was absoluut een van de meest uitdagende races waarin ik heb deelgenomen. De eerste 70 kilometer waren plezierig, daarna was het puur doorbijten tot de eindstreep.”

Waarom heeft Pogacar het wereldkampioenschap niet kunnen winnen? “Het parcours was net iets te technisch voor mij en de klimmen waren ook te kort. Elke ronde was zo intens. Al in de eerste ronde sprintten we bij elk klimmetje, bijna elke 30 seconden. Uiteindelijk ben ik tevreden met mijn 3e plaats.”


Na de prijsuitreiking en de eerste gesprekken met de pers, voelde Pogacar de impact van de intense race. Plotseling moest hij in de mixed zone gaan zitten omdat hij zich niet goed voelde.

“Ik moet eerlijk zeggen dat ik me niet zo lekker voel”, gaf Pogacar aan tijdens een interview met Sporza.

Snel werd een arts erbij gehaald om de situatie te beoordelen. Hoewel Pogacar de hele tijd bij bewustzijn bleef, zag hij er bleek uit. Na een paar minuten werd hij wankelend weggebracht.

Tijdens de persconferentie waar Pogacar aanschoof, liet hij weten dat hij even naar de wc moest toen hij werd afgevoerd en zich nu weer goed voelt.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *