jumbo-visma

Olav Kooij wint vierde etappe van de Ronde van Polen

Olav Kooij heeft een indrukwekkende prestatie geleverd door de vierde etappe van de Ronde van Polen te winnen. De getalenteerde sprinter van het Jumbo-Visma team liet zijn concurrenten achter zich na een uitdagende rit van 199,1 kilometer van Strzelin naar Opole. In een spannende massasprint versloeg Kooij zijn landgenoot Marijn van den Berg en de Italiaan Matteo Moschetti.

De etappe, die vrijwel vlak was, was een ideale prooi voor de sprintersploegen. De koplopers werden ruim voor de finishplaats ingehaald, waardoor het peloton zich opmaakte voor een hectische eindsprint. Kooij wist slim achter Bram Welten te blijven en op het juiste moment voorbij zijn concurrenten te schieten, wat hem de zege opleverde.

Met deze overwinning blijft de leiderstrui in handen van Matej Mohoric. De talentvolle Sloveen van het Bahrain-Victorious team behoudt een voorsprong van 10 seconden in het algemeen klassement op de Portugees João Almeida en zijn landgenoot Rafal Majka. De Ronde van Polen, een belangrijke etappekoers in de WorldTour, duurt nog tot en met vrijdag.

Voor Olav Kooij betekent deze overwinning een bevestiging van zijn potentieel als een opkomend sprinttalent. Als onderdeel van het sterke Jumbo-Visma team zal hij ongetwijfeld nog meer indrukwekkende prestaties leveren in de toekomst. Met nog enkele uitdagende etappes voor de boeg, belooft de rest van de Ronde van Polen zowel voor de renners als de wielerfans een spannende strijd te worden.