roglic

Giro d’Italia, daar komt “Mr Vuelta” Roglic

De Giro d’Italia zal een grote protagonist hebben: Primoz Roglic. De Sloveense renner, die in zijn carrière drie keer op rij de Vuelta heeft gewonnen, heeft twee keer deelgenomen aan de Italiaanse etappekoers en kwam dicht bij succes in 2019: de Jumbo-Visma-renner verscheen met ambities, maar slaagde er alleen in om op het podium te eindigen achter Richard Carapaz en Vincenzo Nibali.

De Sloveense kampioen zou wel eens de grootste rivaal van Evenepoel kunnen worden.

Successen ontbraken echter zeker niet daarna: Roglic slaagde erin de Vuelta a Espana te winnen in 2019, 2020 en 2021, en kwam ook dicht bij de overwinning in de Tour de France in 2020 (het jaar waarin hij de Liège-Bastogne – Liège won). Nu wil de Sloveen van de titel “Mr Vuelta” af, ook al zal het op 33-jarige leeftijd niet gemakkelijk zijn om de Giro te winnen, maar zijn tegenstanders zullen hem zeker niet kunnen onderschatten.

Comrade Kuss waarschuwde iedereen: “Door ons kennis te laten maken met Primoz, weten we dat we een renner hebben die zal strijden voor de overwinning. Ik denk dat dit het beste in ons allen naar boven zal brengen die er zullen zijn om hem te ondersteunen. Vooral wanneer we weten dat we te maken zullen krijgen met een sterke renner als Remco, die een geweldige rivaal is. Maar er zijn altijd andere renners die je kunnen verrassen. Je kunt niemand uitsluiten. Van de races die hij tot nu toe heeft gereden, lijkt Remco ver boven de rest uit te steken. Hij zal zeker een geweldige, geweldige tegenstander zijn.”