michel-hessmann-team-jumbo-visma

Dopingbeschuldiging treft Jumbo-Visma: Michel Hessmann positief getest en tijdelijk geschorst

De Duitse wielrenner Michel Hessmann is tijdelijk op non-actief gesteld door het Nederlandse team Jumbo-Visma. Hessmann, 22 jaar oud, is positief getest op een stof die als diureticum wordt geclassificeerd. Deze ‘plaspillen’ stimuleren de nierfunctie om overtollig vocht af te voeren, wat nuttig kan zijn bij zwelling of ademhalingsproblemen. Echter, omdat diuretica kunnen helpen om sporen van doping te verbergen, staan ze op de anti-dopinglijst.

Via een Twitterbericht maakte Jumbo-Visma bekend: “We zijn vandaag geïnformeerd over de positieve test van Michel Hessmann. Het betrof een test buiten competitie op 14 juni in Duitsland waarbij een diureticum werd gedetecteerd. We wachten momenteel op verdere onderzoeksresultaten.”

Hessmann behaalde vorig jaar een derde plaats in de Ronde van de Toekomst en was dit jaar geselecteerd voor de Giro door Jumbo-Visma. In de 12e etappe behaalde hij een negende plek, en eindigde uiteindelijk 33e in het algemeen klassement.

Hessmann, die in 2022 promoveerde vanuit het ontwikkelingsteam van Jumbo-Visma, nam ook deel aan races zoals de Strade Bianche en Luik-Bastenaken-Luik, maar kon het WK niet uitrijden.

Het is belangrijk op te merken dat dit het eerste dopingincident is voor Jumbo-Visma sinds 2013. Destijds werd Luis Leon Sanchez, toen rijdend voor Blanco, tijdelijk geschorst vanwege zijn banden met de beruchte dopingzaak rond de Spaanse dokter Eufemiano Fuentes.