geraint-thomas

De Giro d’Italia 2023 Geraint Thomas: “Evenepoel en Roglic? Ze verslaan zal moeilijk zijn, maar niet onmogelijk.”

De Giro d’Italia 2023 wordt door velen beschouwd als een uitgemaakte zaak, tenminste wat de eerste plaats betreft, die gaat tussen Primož Roglic en Remco Evenepoel. Er ontbreekt echter geen gebrek aan kwaliteitsrijders die op zijn minst kunnen proberen om deel te nemen aan het gevecht, te beginnen met degenen die de kleuren van Ineos Grenadiers zullen verdedigen.

Het Britse team heeft Tao Geoghegan Hart, Thymen Arensman, Pavel Sivakov en Geraint Thomas. Deze laatste was derde in de Tour de France 2022, een niet te verwaarlozen resultaat.

“Dit is de schoonheid van deze sport op dit moment – aldus Geraint Thomas – ”Er zijn veel jongens die het goed kunnen doen en potentieel op het podium kunnen komen in deze Giro. Op dit moment denk ik niet veel na over wie de favoriet is en wie niet. Ik maak me zorgen over mezelf en competitief zijn en in het hart van de race zitten, zoals ik in het verleden heb gedaan.”

De Welshman wijst erop: “We hebben met Ineos Grenadiers een sterke ploeg. Er zijn Arensman en Sivakov en dan is er Geoghegan Hart, die een geweldige vorm liet zien in de Tour of the Alps 2023. Ik denk dat we vertrouwen kunnen hebben. Roglic en Evenepoel? Het zijn twee van de beste ter wereld, maar we gaan naar de Giro met het idee om ze te kunnen verslaan. Het zal zeker moeilijk zijn, maar niet onmogelijk.”

Thomas zal voor de vijfde keer aan de startstreep staan bij de Giro. Zijn laatste twee deelnames vielen samen met evenveel opgaven: “Ik ben al twee keer ongelukkig geweest, ik hoop dat er niet een derde keer komt. Maar zo gaat het, er zijn ups en downs in een carrière. En dat maakt de hoogtepunten nog zoeter. Van mezelf hoop ik dat 2023 een goed jaar is. Ik hou ook van racen in Italië: daar ben ik begonnen met mijn professionele carrière en ik hou van alles, van de fans tot de sfeer. Het is anders dan de Tour de France, alles is minder gespannen.”