england-womens

Wiegman en Engeland overleven spannende achtste finale op WK

De Engelse dames hebben na een intense strijd de kwartfinales van het WK behaald. Een rode kaart voor Lauren James bracht Nigeria dichtbij een onverwachte overwinning. Als Europees kampioen was Engeland een van de grote favorieten, maar Nigeria bood verrassend veel tegenstand.

Al in de beginfase kwam Nigeria, dat 40e staat op de wereldranglijst, dichtbij de openingsscore. Keeper Mary Earps hield met een cruciale redding Engeland op de been.

In de 23ste minuut profiteerde Alessia Russo bijna van een verdedigingsfout van Nigeria, maar Chiamaka Nnadozie bracht redding. De gemoederen liepen op toen Engeland een penalty kreeg die later door de VAR werd teruggedraaid, tot opluchting van de Nigeriaanse vrouwen.

In de tweede helft was de lat opnieuw een obstakel voor Nigeria toen Uchenna Kanu dichtbij een treffer was. Engeland vond in de laatste fase van de wedstrijd meer aansluiting en had via Rachel Daly de kans op een voorsprong.

Lauren James zorgde voor een keerpunt door rood te krijgen, na een interventie van de VAR. Nigeria zag kansen in de extra tijd, maar Engeland hield stand met tien spelers.

Tijdens de penaltyreeks was het uiteindelijk Engeland dat zegevierde. Georgia Stanway miste de eerste penalty voor Engeland, en Desire Oparanozie faalde namens Nigeria. Michelle Alozie schoot vervolgens ver over, terwijl Rachel Daly een perfecte penalty nam. De beslissende treffer kwam van Chloe Kelly, die koelbloedig de bal in het net schoot.