sarina-wiegman

Wiegman bereikt halve finale WK met Engelse vrouwen

Sarina Wiegman heeft de Engelse voetbaldames naar de halve finale van het WK in Australië en Nieuw-Zeeland geloodst. De Europese titelhouders versloegen Colombia met een score van 2-1.

Tijdens het duel kwam Engeland, dat tegen de 25e gerankte Colombia speelde, eerst op achterstand. Vlak voor de pauze wist Leicy Santos de Engelse doelvrouw Mary Earps te verschalken met een scherp diagonaal schot. Echter, nog voor de rust wist Lauren Hemp de stand gelijk te trekken, dankzij een fout van de Colombiaanse keeper. Het winnende doelpunt voor Engeland kwam in de 63e minuut van de voet van Alessia Russo.

Ondanks eerdere moeilijkheden in de kwartfinale tegen Nigeria, begon het Engelse team sterk tegen Colombia. Twee van hun sterspeelsters, Russo en Rachel Daly, misten echter goede kansen. Santos’ goal voor Colombia vlak voor rust was een verrassing, maar Engeland reageerde snel met Hemp’s gelijkmaker na een keepersfout van Catalina Perez.

Colombia leek na de pauze dichtbij een nieuwe voorsprong, maar Mayra Ramirez’s poging raakte slechts de paal. Russo’s doelpunt bezorgde Engeland uiteindelijk de leiding en een plek in de halve finale, waar ze gastland Australië zullen ontmoeten, dat Frankrijk wist uit te schakelen.

Na het duel reflecteerde Wiegman: “De confrontatie met Australië wordt enorm. De wedstrijd van vandaag voelde al als een uitwedstrijd vanwege de vele Colombiaanse supporters in Sydney. Ondanks de sfeer bleven we gefocust op de wedstrijd. Ik ben trots op hoe het team heeft gereageerd en hoe we stand hebben gehouden”, concludeerde Wiegman.