beerensteyn

Lineth Beerensteyn hoopt op terugkeer in duel tegen Zuid-Afrika

Lineth Beerensteyn kijkt uit naar haar terugkeer op het veld in het aankomende duel tegen het ‘standvastige’ Zuid-Afrika, na haar herstel van een blessure. Bijna twee weken geleden raakte Beerensteyn geblesseerd tijdens de openingswedstrijd tegen Portugal (1-0) door een “ongelukkige situatie”. “Het deed ontzettend zeer, maar toen de MRI de volgende dag een verstuikte enkel toonde, voelde ik voornamelijk opluchting. Het had immers veel ernstiger kunnen zijn”, legt ze uit. De Oranje-spits heeft sinds het incident geen wedstrijd meer gespeeld en heeft zich gericht op een individueel trainingsprogramma. Ze verwacht echter weer deel uit te maken van de opstelling tegen het ‘standvastige’ Zuid-Afrika.

Tijdens de groepswedstrijden tegen de Verenigde Staten (1-1) en Vietnam (7-0) werd Beerensteyn vooraan vervangen door Katja Snoeijs. “Het was zeker moeilijk omdat je natuurlijk liever zelf speelt. Maar ik voelde een immense trots voor het team en genoot vanaf de zijlijn van de vele doelpunten tegen Vietnam. Dat verzachtte de pijn enigszins”, vertelt de 26-jarige spits vrijdag in Sydney. Ze trainde weer volledig met de groep mee na aankomst in de Australische stad.

Toen het besef doordrong dat Nederland in de achtste finale niet tegen Italië maar Zuid-Afrika zou spelen, was Beerensteyn even van slag. Als spits voor Juventus kent ze veel spelers van het Italiaanse nationale team. “Het zou interessant zijn geweest om tegen mijn eigen teamgenoten te spelen, maar om eerlijk te zijn, na hun wedstrijd tegen Zuid-Afrika (2-3), verdiende Italië het niet om verder te gaan.”

Beerensteyns familie is van plan de wekker te zetten op zondag om 04.00 uur (Nederlandse tijd) om de wedstrijd te kunnen volgen. “Het zijn niet de beste tijden, midden in de Nederlandse nacht. Maar helaas hebben we geen controle over dit. Echte voetbalfans zullen de wedstrijd hoe dan ook bekijken”, zegt de spits. Ze belooft dat ze haar vader, broers en beste vriendinnen naar Sydney zal brengen als Oranje de finale haalt.

Wat betreft het komende duel met Zuid-Afrika, is Beerensteyn voorbereid op onverwachte wendingen. “Het is uitdagend, omdat je echt niet weet wat je te wachten staat. Dat is een risico.” Oranje won vorig voorjaar een oefenwedstrijd met 5-1 tegen Zuid-Afrika. “Maar de situaties zijn niet hetzelfde. We bevinden ons nu in een WK, dat is een totaal andere context. Bovendien heeft Zuid-Afrika zich het afgelopen jaar enorm verbeterd. Als we ons eigen spel spelen, ben ik ervan overtuigd dat we de wedstrijd kunnen winnen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *