Jenni-Hermoso

Hermoso niet gelecteerd en woedend

Jennifer Hermoso, één van de sterren van het Spaanse nationale voetbalteam, is opvallend afwezig in de recente selectie van Spanje. Ze kwam onlangs in het nieuws vanwege de controversiële kus die ze ontving van bondsvoorzitter Luis Rubiales. In een krachtige verklaring reageerde ze op deze uitsluiting.

Montse Tomé, de nieuw aangestelde bondscoach van het vrouwenteam, presenteerde haar selectie waarbij opmerkelijk genoeg twintig speelsters waren opgenomen die eerder overwogen het team te boycotten.

Hermoso, die schitterde tijdens het WK, beschuldigt de voetbalbond van manipulatie en intimidatie. Ze wijst op het risico voor spelers om een boete van 30.000 euro te krijgen en hun licentie te verliezen als ze zich niet melden, wat hun zou verbieden om clubvoetbal in Spanje te spelen. Hermoso stelt: “Het toont aan dat er niets is veranderd en bevestigt waar we tegen vechten. We hebben lang gezocht naar bescherming, maar vonden dit niet bij de voetbalbond.”

Op X meldde Hermoso verder: „De speelsters zijn er zeker van dat dit weer een strategie van verdeeldheid en manipulatie is om ons te intimideren en te bedreigen met juridische repercussies en economische sancties”. „Ik wil nogmaals mijn volledige steun betuigen aan mijn collega’s die verrast zijn en gedwongen om te reageren op weer een ongelukkige situatie veroorzaakt door de mensen die beslissingen blijven nemen binnen de RFEF.”

De geselecteerde spelers worden dinsdag om 11.30 uur verwacht. Spanje speelt vrijdag tegen Zweden in de Nations League, een route naar kwalificatie voor de Olympische Spelen.