sean

Sean O’Malley verslaat Aljamain Sterling

Sean O’Malley was al een superster, maar nu kan hij zich ook UFC-kampioen noemen.

Bij zijn eerste poging om een titel te claimen sinds hij zich via Dana White’s Contender Series bij de UFC voegde, sloeg O’Malley, Aljamain Sterling tegen de mat met een vernietigende rechter in de tweede ronde tijdens het UFC 292 hoofdevenement.

Hoewel Sterling probeerde te overleven, bleef O’Malley aanvallen tot scheidsrechter Marc Goddard geen andere keus had dan het gevecht te stoppen.

De wedstrijd eindigde al na 51 seconden in de tweede ronde, waarbij O’Malley gevierd werd als de nieuwe koning van de bantamgewicht divisie. Achteraf gaf O’Malley toe dat hij de druk voelde, maar hij zette opnieuw een verbluffende prestatie neer.

“Eerlijk gezegd was dit de meest nerveuze voorbereiding op een gevecht die ik ooit heb gehad,” zei O’Malley tijdens zijn post-gevecht interview. “In mijn ogen is Aljamain Sterling de beste bantamgewicht aller tijden. Ik was een beetje nerveus, maar ik heb nooit vertrouwen verloren, want ik weet wat ik met deze rechterhand kan!”

Vóór de knock-out gaven beide vechters geen duimbreed toe. Sterling reageerde met enkele trappen, terwijl O’Malley schijnbewegingen maakte en probeerde de kampioen uit te dagen.

Het was pas aan het einde van de eerste ronde dat Sterling een takedown probeerde, maar O’Malley weerstond dit tot de bel ging en beide vechters terugkeerden naar hun hoeken.

Bij de hervatting werd Sterling iets agressiever, maar O’Malley leek zijn ritme te vinden. Toen Sterling naar voren kwam, reageerde O’Malley met een vernietigende rechtse directe. Sterling ging met zijn gezicht naar beneden en probeerde te overleven, maar O’Malley bleef komen. Toen Sterling zichzelf probeerde te beschermen, besloot de scheidsrechter in te grijpen.

Sterling had enkel felicitaties voor O’Malley

“Sean is veel beter dan ik dacht,” zei Sterling. “Hij deed het uitstekend. Ik kan niets negatiefs over hem zeggen. Gefeliciteerd aan hem en zijn team. Ik heb eerder verloren en ben eerder knock-out gegaan. Verwacht niet dat dit de laatste keer is dat je me ziet.”

Nu O’Malley officieel kampioen is, heeft de UFC weer een ster om op te bouwen, want O’Malley is niet van plan om op zijn lauweren te rusten. Hij kijkt al uit naar zijn volgende gevecht tegen de enige persoon die hem ooit heeft verslagen namelijk Chito Vera.

“Dit is slechts het begin van het ‘Suga’-tijdperk,” riep O’Malley.

Bekjk het gevecht tussen O’Malley vs Sterling