verhoeven

Rico Verhoeven vs Tariq Osaro Samenvatting

Kickbokskampioen Rico Verhoeven heeft voor de elfde keer zijn zwaargewicht titel bij de internationale bond Glory met succes behouden. In een volgepakte Gelredome behaalde hij op punten de overwinning tegen Tariq Osaro in een match die weinig spektakel bood.

Verhoeven, die de Glory-gordel bijna een decennium in bezit heeft, keerde na een pauze van twee jaar – mede door een ernstige knieblessure en een uitstap naar acteren – terug in de ring.

Osaro, 28 jaar oud en interim-kampioen sinds mei, daagde Verhoeven uit na vier opeenvolgende zeges en een overwinning op Antonio Plazibat, waarbij hij de zilveren riem in ontvangst nam. De definitieve titelstrijd tussen de kampioen en interim-kampioen vond op zaterdag plaats.

Post-match reflecteerde Verhoeven op zijn herstel, benadrukkend dat de voorbereidingsperiode cruciaal was voor zijn succes. Ondanks Osaro’s belofte van een explosieve aanpak, bleef het verwachte vuurwerk uit.

Osaro, afkomstig uit Amersfoort en uitkomend voor Nigeria, startte het gevecht rustig en liet zich niet verleiden door Verhoeven’s manoeuvres. Na een kalme eerste ronde, kwam Verhoeven in de tweede ronde sterk terug met een harde rechtse en een hoge trap.

Hoewel het publiek zijn ongenoegen uitte over het tactische verloop van het gevecht, domineerde Verhoeven de eerste drie rondes. In de vierde ronde bracht Osaro meer actie, maar Verhoeven kwam terug en scoorde op punten. De laatste ronde werd weer beheerst door Verhoeven, ondanks een klein opstootje.

Na de match sprak Verhoeven over de moeilijkheid van zijn herstel en zijn toekomstplannen, waaronder het verdedigen van zijn titel voor de twaalfde keer, na verdere verbeteringen. Een rematch met Osaro sluit hij niet uit, erkennend dat Osaro als nieuwe generatie vechter van deze strijd geleerd zal hebben.

Rico Verhoeven vs Tariq Osaro Samenvatting