b-hari

Badr Hari verliest na meerdere knockdowns

Badr Hari (38) heeft bij kickboksorganisatie Glory nog geen overwinning kunnen behalen. Tegen de Estse Uku Jürjendal in het Bulgaarse Burgas liep hij meerdere knockdowns op en een blessure, waardoor hij technisch knock-out ging. Hierdoor heeft hij geen kwalificatie voor het achtmanstoernooi in begin 2024 kunnen bemachtigen.

Eerder had Hari moeten vechten in Parijs, maar zegde af vanwege de aardbevingen in Marokko. Glory regelde snel een nieuw gevecht in Bulgarije, waarbij Jürjendal (34) werd gekozen als zijn tegenstander in plaats van James McSweeney (42).

badr-hari

Tijdens het gevecht domineerde Jürjendal al snel. Na enkele rake klappen in de eerste ronde, viel Hari in de tweede ronde opnieuw, zichtbaar gehinderd door een blessure aan zijn been of voet. Dit resulteerde in een technische knock-out voor Hari.

badr

Sinds 2016 heeft Hari bij Glory niet kunnen winnen. Eerdere gevechten tegen onder anderen Rico Verhoeven, Benny Adegbuyi en Arkadiusz Wrzosek resulteerden in verlies. Drie van zijn gevechten werden om verschillende redenen geannuleerd.

Met het verlies tegen Jürjendal mist Hari de kans op deelname aan de Glory Grand Prix in 2024. Jürjendal kwalificeerde zich wel. Ook Levi Rigters heeft zich gekwalificeerd na een zege op Ion Taburceanu. Tot nu toe zijn er vijf deelnemers bevestigd, waaronder Sofian Laidouni, Bahram Rajabzadeh en Tariq Osaro. Osaro zal volgende maand ook strijden om de zwaargewicht titel tegen Rico Verhoeven.