joshua

Anthony Joshua schakelt Helenius uit met knock-out

Anthony Joshua (33) demonstreerde opnieuw zijn bokstalent. Afgelopen zaterdagnacht liet de voormalig zwaargewicht wereldkampioen de O2-Arena in Londen op haar grondvesten trillen door de Fin Robert Helenius uit te schakelen met een krachtige knock-out.

Opvallend was de aanwezigheid van de Saudische prins Khalid Bin Abdulaziz op de voorste rij. Dit belooft positief nieuws voor zowel Joshua als zijn voormalige tegenstander in de race om de onbetwiste wereldkampioenstatus, de Amerikaan Deontay Wilder. De vertegenwoordiging van Skill Challenge Entertainment uit Saudi-Arabië was in Londen om een confrontatie in januari in het Midden-Oosten tussen deze twee zwaargewichten te regelen.

Joshua hoopt echter dat dit niet zijn eerstvolgende wedstrijd is. Zijn ambitie is om in 2023 nog tweemaal in de ring te verschijnen. Na het verliezen van zijn wereldtitel aan de Oekraïner Oleksandr Usyk in september 2021, zet Joshua alles op alles voor een comeback. Wilder, verloor tweemaal achter elkaar van Tyson Fury, maar wist vorig jaar oktober een overwinning te behalen op Helenius.

Als vervanging voor Dillian Whyte, die een dopingtest niet doorstond, was Helenius zaterdagavond de tegenstander. Deze snelle wisseling leverde veel kritiek op, vooral omdat Helenius een week eerder ook al in de ring stond voor een gevecht in een middeleeuws kasteel. Het was gezien zijn gezondheid een riskante keuze om zo snel weer te vechten.

Desondanks had de 39-jarige Fin in de ring weinig te vrezen van een aanvankelijk afwachtende Joshua. Het Londense publiek liet met fluitjes en boegeroep merken dat ze meer actie wilden. Hun geduld werd in de zevende ronde beloond toen Joshua zijn knock-out uitdeelde.