glory87

Tyjani Beztati wint vijfde wereldtitel bij Glory 87

Tyjani Beztati toonde zich onverslaanbaar bij Glory, waar hij zijn vijfde wereldtitel behaalde! “And still!” De battle cry van de 25-jarige Tyjani Beztati blijft intact, want hij blijft de lichtgewicht wereldkampioen.

Tijdens Glory 87 in Ahoy kon de Japanse Kaito Ono niet in de buurt komen van de nu vijfvoudige kampioen. Het leek erop alsof Beztati de enige in de ring was, gezien de dominantie waarmee hij de Japanner overheerste.

De avond kende ook enkele teleurstellingen. Mohamed Amine en Martin Terpstra misten beiden de finale van het viermanstoernooi. Amine’s frustratie was duidelijk toen zijn wedstrijd abrupt werd beëindigd, terwijl Terpstra zijn kans om de sensatie van Glory 87 te worden in slechts één ronde zag verdampen.

In verdere gevechten komt Jan Kaffa als winnaar uit de bus tegen Mohamed El Hammouti door een verdeelde jurybeslissing. Terwijl kickbokslegende Murthel Groenhart aantoonde nog steeds wat in zijn mars te hebben met een overwinning op Cihad Akipa.

Bij de middengewichten vierde Michael Boapeah zijn overwinning op Sergej Braun, een eerdere tegenstander die hem had verslagen. Zijn reactie na de wedstrijd, dat hij bijna in tranen was, gaf blijk van de emotie achter de overwinning.

Andere gevechten in de prelims zagen Nikola Filipovic de overhand nemen op Christian Ristea, en Imad Hadar domineerde over Bartosz Muszynski.

Ten slotte kijken alle ogen uit naar Badr Hari’s aanstaande gevecht tegen James McSweeney op 9 september in Parijs. En voor Amine en Terpstra is de race om een plekje in het zwaargewicht toernooi aan het eind van het jaar nog steeds gaande.