Glory

Glory Grand Prix vol bekende namen

Na een intensieve revalidatie is Rico Verhoeven (34) klaar voor zijn titelgevecht in het zwaargewicht tegen Tariq Osaro (27), de huidige interim-kampioen. Zijn herstelproces na een knieoperatie beschreef hij als uitdagend op Instagram. Zijn terugkeer in de Glory-ring is gepland voor het najaar, na zijn overwinning op Jamal Ben Saddik in 2021.

Badr Hari (38) treedt op 9 september op in Parijs tegen James McSweeney (42) na bijna een jaar afwezigheid. De winnaar kwalificeert zich voor de Glory Grand Prix in december. Ook Tiffany van Soest zal die dag in actie komen en haar bantamgewichtstitel verdedigen tegen Sarah Moussaddak.

In oktober gaat Levi Rigters (28) in Bulgarije de ring in tegen Martin Terpstra (36) na een jaar afwezigheid, met als inzet een plek in de Grand Prix. Zijn laatste overwinning was tegen Osaro.

Melvin Manhoef (47) overweegt ook een terugkeer in de Glory-ring na zich enige tijd op mixed martial arts te hebben gericht. Ondanks zijn uitspraken hierover, heeft Glory een potentiële comeback nog niet bevestigd.

Bekende zwaargewichten die al bevestigd zijn voor de Grand Prix zijn onder anderen Osaro en Bahram Rajabzadeh. Na september en oktober wordt duidelijk of Hari, McSweeney, Rigters of Terpstra ook meedingen naar de Glory Grand Prix-prijs van 500.000 dollar.

Naast deze ontwikkelingen werkt Glory ook aan een strenger antidopingbeleid na diverse incidenten. Vechters kunnen nu onverwachts gecontroleerd worden, ook buiten wedstrijden om. Nadia Silk, met ervaring bij antidopingbureau Usada, zal toezien op de naleving van deze regels. Glory wil een transparanter beleid omtrent doping en zal strikter handelen bij overtredingen, waaronder het opleggen van boetes en het omzetten van overwinningen in verlies bij overtredingen van de antidopingregels.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *