Venus Williams uitgeschakeld in eerste ronde US Open na verlies tegen Greet Minnen.

Zevenvoudig Grand Slam-kampioene Venus Williams is dinsdag in de eerste ronde van de US Open 2023 uitgeschakeld. Ze verloor met 6-1, 6-1 van Greet Minnen in het Arthur Ashe Stadium. Dit is wat je moet weten:

Eerder deze maand kreeg Williams een wildcard voor de US Open. Op 43-jarige leeftijd nam ze voor de 24e keer deel aan de US Open en speelde ze dinsdag haar 100e wedstrijd in dit toernooi. Williams won de US Open twee keer (in 2000 en 2001). Minnen, 26 jaar oud, staat 97e op de wereldranglijst.

Williams maakte haar debuut op de US Open in 1997. Als 17-jarige haalde ze de finale, en werd daarmee de eerste vrouw sinds Pam Shriver die de finale bereikte bij haar eerste deelname aan het US Open. Haar laatste overwinning in het toernooi was in 2019, toen ze Zheng Saisai versloeg in de eerste ronde.

Williams keerde deze zomer terug in de competitie bij de Libema Open, na bijna zes maanden afwezigheid door een blessure. Haar overwinning op Veronika Kudermetova tijdens de Western & Southern Open in Cincinnati was haar eerste zege op een top-20 speelster in een WTA 1000-evenement sinds 2019.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *