venus

Venus Williams boekt na vier jaar weer overwinning tegen top 20-speelster

Na een droogte van vier jaar heeft Venus Williams op het prestigieuze WTA-toernooi van Cincinnati een indrukwekkende overwinning behaald op een speelster uit de top 20.

De ervaren 43-jarige Amerikaanse nam het op tegen de Russische Veronika Kudermetova en won met 6-4, 7-5. Ondanks dat ze via een wildcard deelnam aan het toernooi, liet Williams haar vastberadenheid zien in Ohio. Ze kwam terug van een 1-4-achterstand in de eerste set en maakte in de tweede set een indrukwekkende comeback door zes games op rij te winnen vanaf een 1-5 achterstand.

“Dit spel betekent alles voor mij. Ik heb de laatste jaren met blessures te maken gehad, maar mijn liefde en toewijding voor tennis blijft”, aldus Williams. Na een pauze van zes maanden maakte ze haar rentree op het grastoernooi van Rosmalen. Ondanks haar wildcard deelname aan Wimbledon, verloor ze daar in de eerste ronde tegen Elina Svitolina.

Murray ziet af van deelname aan Cincinnati-toernooi

Andy Murray heeft zijn deelname aan het Cincinnati Masterstoernooi moeten annuleren. De 36-jarige tennisser uit Groot-Brittannië kampt met aanhoudende klachten van een buikspierblessure. Ondanks zijn wens zich in Ohio voor te bereiden op de US Open, was dit niet mogelijk.

Hij zou zijn opwachting maken tegen Karen Chatsjanov in de eerste ronde, maar moest zich ook vorige week terugtrekken uit het Toronto Masterstoernooi vanwege dezelfde blessure. Ondanks zijn fysieke uitdagingen heeft Murray een plaats verworven in de Britse ploeg voor de Daviscup Finals, waar Groot-Brittannië het opneemt tegen Australië, Frankrijk en Zwitserland vanaf 12 september.