botic

Tegenslag voor Botic van de Zandschulp: Enkelblessure verstoort US Open-voorbereiding

De voorbereiding op de US Open verloopt allesbehalve vlekkeloos voor Botic van de Zandschulp. De mondiale nummer 46 kampt met een enkelblessure, waardoor zijn plannen om flink te schitteren in de tweede helft van het seizoen in duigen vallen. Eerder moest hij zich al afmelden voor de Masters-toernooien van Toronto en Cincinnati, en nu komt ook het Grand Slam-toernooi in gevaar.

“Het is flink balen voor Botic dat hij voorlopig niet kan spelen. Hij had zichzelf voorgenomen om na een reeks teleurstellingen vol gas te geven in de tweede helft van het seizoen”, vertelt zijn manager Dille Rikkert. De 27-jarige tennisser moest in juli al verstek laten gaan voor de ATP-toernooien van Hamburg en Kitzbühel vanwege dezelfde blessure.

De enkelblessure liep Van de Zandschulp op tijdens een training, een dag voor zijn geplande vertrek naar Hamburg. Deze week ondergaat hij verschillende onderzoeken en hoopt hij binnenkort weer rustig te kunnen trainen.

Met de US Open op komst, het laatste Grand Slam-toernooi van het jaar dat begint op 28 augustus, is er begrijpelijke bezorgdheid over zijn deelname. “Voorlopig is er nog geen paniek voor de US Open, maar het is verre van een ideale voorbereiding. Het toernooi begint over ongeveer vier weken en we bekijken de situatie van week tot week”, legt Rikkert uit.

De US Open heeft een bijzondere betekenis voor Van de Zandschulp, omdat hij in 2021 voor een opvallende verrassing zorgde door de kwartfinales te bereiken. Daar werd hij verslagen door Daniil Medvedev. Vorig jaar strandde hij in de tweede ronde van het toernooi.

Nu is het afwachten hoe de blessure zich ontwikkelt en of Van de Zandschulp op tijd hersteld zal zijn voor de US Open. Voor de talentvolle Nederlandse tennisser is het een race tegen de klok om op tijd fit te zijn voor het prestigieuze Grand Slam-toernooi en zijn succes van vorig jaar te evenaren of zelfs te verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *