Tallon-Griekspoor

Tallon Griekspoor meteen onderuit in Toronto

Tallon Griekspoor kon zijn finaleprestatie in Washington niet herhalen tijdens het Masters-toernooi in Toronto. Hij werd in de eerste ronde verslagen door de als dertiende geplaatste Alexander Zverev in twee sets: 6-4 en 7-6 (3).

Hoewel Griekspoor dankzij zijn sterke prestaties in Washington op de 26e plek van de wereldranglijst staat en Zverev de 16e plek inneemt, liet de Duitser, voormalig nummer twee van de wereld, zijn ervaring in Toronto gelden.

Op het hardcourt van Toronto had Griekspoor het zwaar in zijn eerste servicegame, die hij pas na ruim een kwartier wist te winnen, ondanks een breakpoint tegen. Maar bij een stand van 5-4 voor Zverev, slaagde de Duitser er wel in om een breakpoint te benutten en zo de eerste set binnen te halen.

De tweede set verliep gelijkmatig, waarbij beide spelers hun opslagbeurten vasthielden. Griekspoor weerstond een breakpoint op 4-3, maar in de daaropvolgende tiebreak benutte Zverev bij 6-3 zijn eerste matchpoint na 1 uur en 43 minuten speeltijd.

2023 is een sterk jaar voor Griekspoor, die al twee ATP-titels won: één in Pune en één in Rosmalen. In Washington behaalde hij zijn derde finale van het jaar, hoewel hij daar de titel misliep. Hij behaalde daar wel een opmerkelijke overwinning door de nummer één geplaatste Taylor Fritz te verslaan, zijn eerste zege op een top-10 speler. De finale verloor hij echter van de Brit Dan Evans.

Na een uitputtend toernooi in Washington, waarbij Griekspoor vijf dagen achtereen in actie kwam, reisde hij af naar Toronto. “Ik heb weinig voorbereidingstijd gehad, we zullen zien hoe het gaat”, aldus Griekspoor voorafgaand aan zijn duel met Zverev. Tijdens de wedstrijd liet vooral zijn eerste service hem in de steek, met een percentage van slechts 49% succesvolle opslagen.