Medvedev

Medvedev uitgeschakeld op Roland Garros

PARIJS – Daniil Medvedev is uitgeschakeld in de eerste ronde van de French Open toen hij met 7-6(5) 6-7(6) 2-6 6-3 6-4 verloor van de Braziliaanse qualifier Thiago Seyboth Wild te midden van winderige omstandigheden op dinsdag.

Hoewel Seyboth Wild dit seizoen twee Challenger (tweedeklas) titels op gravel won, kwam de nummer twee van de wereld, Medvedev, het Grand Slam-toernooi binnen na een titel in Rome, waar hij geweldige vooruitgang had laten zien op de traagste ondergrond.

Het maakte niets uit op een winderig Court Philippe Chatrier, waar de Rus steeds meer gefrustreerd leek te worden, ruzie maakte met de scheidsrechter en het grillige Parijse publiek over een lijnbeslissing in de vierde set.

Seyboth Wild had gewoon te veel snelheid en kracht voor Medvedev, die nooit zijn ritme vond en capituleerde na vier uur en vijftien minuten.

“Ik heb Daniil zien spelen sinds ik junior was en hem verslaan op zo’n baan is een droom die uitkomt,” zei de nummer 172 van de wereld.

“Ik probeerde mijn forehand tegenover die van hem te gebruiken en dat werkte behoorlijk goed. Ik begon kramp te krijgen aan het begin van de tweede set, maar ik gebruikte mijn mentale kracht om mijn beste tennis te spelen.”

Medvedev brak de service van zijn tegenstander vroeg in de eerste set, maar werd zelf gebroken in de vierde game toen Seyboth Wild een tiebreak afdwong, waarin hij de overhand had.

Terwijl hij het stof uit zijn ogen veegde, serveerde hij voor de set op 6-5 en Medvedev sloeg de retour in het net.

Seyboth Wild bleef de druk op de Rus houden in de tweede set, waarbij hij zijn krachtige spel combineerde met goed getimede dropshots terwijl, dankzij de forse wind, het rode gravel rond het veld dwarrelde.

Medvedev redde twee setpunten in de tweede tiebreak en op het eerste setpunt van de Rus stuurde Seyboth Wild, met een open baan voor een routinevolley, de bal wijd.

Het spel – en lichaam – van de Braziliaan viel uiteen toen hij de derde set verloor en medische hulp vroeg voor een bloedneus en een vingerblessure.

Maar hij herpakte zich in de vierde set, waarin hij de stand gelijk trok toen Medvedev’s backhand ver over de baseline ging.

De Braziliaan behield zijn momentum, nam een voorsprong van 2-0 in de beslissende set en, hoewel Medvedev terugkwam om gelijk te maken op 3-3, brak Seyboth Wild opnieuw voor 4-3.

Hij behield zijn voorsprong en beëindigde de kwelling van Medvedev op het eerste wedstrijdpunt met een geweldige forehandwin.