djokovic

Novak Djokovic extatisch naar zege op Alcaraz

Novak Djokovic was uitzinnig van vreugde na zijn overwinning op Carlos Alcaraz tijdens het ATP-toernooi van Cincinnati, waarbij hij wraak nam voor zijn verlies in de Wimbledonfinale. Djokovic, de nummer twee van de wereld, wist de 20-jarige nummer één uit Spanje te verslaan met 5-7, 7-6 (7) en 7-6 (4) na een wedstrijd van bijna vier uur.

Voor de 36-jarige Serviër was dit zijn vierde toernooizege dit seizoen, na eerdere overwinningen in Adelaide, de Australian Open en Roland-Garros. Daarmee komt zijn totaal op 95 titels.

De wedstrijd in Cincinnati was bijzonder intens. Djokovic redde een matchpoint tijdens de tweede set en kwam terug van een break achterstand. “Dit was absoluut een van de zwaarste wedstrijden die ik ooit heb gespeeld”, zei hij na afloop. De Serviër vergeleek de intensiteit van het duel met enkele van zijn legendarische wedstrijden tegen Rafael Nadal.

In zijn vreugde na de wedstrijd scheurde Djokovic zijn shirt kapot. Hij beschreef de wedstrijd als een van de meest intense en spannende wedstrijden waar hij ooit aan deelnam.

Djokovic heeft nu drie keer het Cincinnati-toernooi gewonnen, na overwinningen in 2018 en 2020. Hij was ook vijf keer verliezend finalist tegen grote rivalen als Roger Federer en Andy Murray.

Dit toernooi in Cincinnati geldt als de laatste grote voorbereiding op de US Open, het laatste grandslamtoernooi van het jaar. Alcaraz kwam als winnaar uit de bus in de vorige editie van de US Open, terwijl Djokovic het toernooi miste vanwege zijn keuze om zich niet te laten vaccineren tegen COVID-19.

Wat betreft hun onderlinge wedstrijdgeschiedenis: Djokovic en Alcaraz staan nu gelijk met 2-2. Alcaraz behaalde overwinningen in Madrid en Wimbledon, terwijl Djokovic zegevierde in Roland-Garros en nu in Cincinnati.