davis-cup

Nederlandse tennisselectie ontmoet Amerikaans team in Davis Cup

Volgende maand staan de Nederlandse tennissers in de groepsfase van de Davis Cup Finals tegenover een indrukwekkend Amerikaans team. De Amerikaanse captain, Bob Bryan, koos voor Frances Tiafoe, Tommy Paul, Mackenzie McDonald, Austin Krajicek en Rajeev Ram om te strijden in Kroatië.

Ondanks dat Taylor Fritz, wereldranglijst nummer 9, afwezig is, heeft Amerika met Tiafoe – de wereldranglijst nummer 10 – nog steeds een topper in de gelederen. Deze 25-jarige speelde onlangs nog winnend tegen Nederland’s beste, Tallon Griekspoor, tijdens het masterstoernooi in Cincinnati.

Paul, de wereldnummer 13, maakte afgelopen weekend indruk door in Toronto de wereldtopper Carlos Alcaraz, nummer 1 op de ranglijst, te verslaan, waardoor hij zijn eerste halve finale in een masterstoernooi bereikte. McDonald staat 43e op de wereldranglijst, terwijl Krajicek en Ram respectievelijk de 3e en 4e plaatsen innemen in het wereldwijde dubbelspel.

De confrontatie tussen Nederland en de VS in de Davis Cup Finals vindt plaats op 14 september in Split. Kroatië, het gastland, en Finland zijn de andere tegenstanders in deze groep. Ieder duel omvat drie matches: twee enkelspelen en een dubbelspel. De twee beste teams van de groep stoten door naar de knock-outfase, die later in Valencia plaatsvindt.