Djokovic

Djokovic “verheugd” over terugkeer naar VS na twee jaar afwezigheid

Na een afwezigheid van twee jaar in de Verenigde Staten, is Novak Djokovic enthousiast over zijn deelname aan zijn eerste tennistoernooi in twee jaar in het land.

Deze week neemt de winnaar van 23 grandslams deel aan het masterstoernooi in Cincinnati. “Het voelt geweldig om na zo’n lange tijd weer in Amerika te zijn en ik waardeer alle steun en liefde die ik van de mensen hier ontvang”, zegt de 36-jarige Serviër. Eerder werd hem vanwege zijn besluit om zich niet te laten vaccineren tegen corona de toegang tot het land ontzegd.

Djokovic ziet het toernooi in Cincinnati als een opmaat naar de US Open, die op 28 augustus van start gaat. Sinds zijn verlies in de Wimbledon-finale tegen Carlos Alcaraz vorige maand heeft de huidige nummer 2 van de wereld niet meer gespeeld. Hij koos ervoor het masterstoernooi van Toronto vorige week over te slaan om wat rust te nemen.

Passie voor het spel

“Ik moet me snel aanpassen en klaar zijn voor de komende uitdagingen”, aldus Djokovic. “Als ik niet meer gemotiveerd zou zijn, zou ik stoppen. Het is geweldig dat ik na twee decennia nog steeds die passie heb om te strijden voor belangrijke titels.”

In Cincinnati hoeft Djokovic de eerste ronde niet te spelen. In de tweede ronde neemt hij het op tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina en de Argentijn Tomas Martin Etcheverry.