chelsea-premier-league

Mauricio Pochettino nieuwe trainer Chelsea

Mauricio Pochettino staat op het punt om de taak van het herbouwen van Chelsea op zich te nemen, nadat hij een contract van drie jaar heeft getekend om hoofdcoach te worden, bij de club uit Londen.

Chelsea, dat een dramatisch seizoen heeft beleeft sinds de overname vorig jaar door Todd Boehly en Clearlake Capital, voor bijna € 3 miljard, stond onder druk om de juiste trainer te vinden na het ontslag van Graham Potter.

“The Blues” hebben dit seizoen vier managers gehad en zijn voor het eerst sinds 1996 in de onderste helft van de Premier League geëindigd na een gelijkspel tegen Newcastle United (1-1) op Stamford Bridge gisteren.

De chaos bij de club begon toen Boehly en Clearlake, opgericht door Behdad Eghbali en Jose Feliciano, de populaire Thomas Tuchel vorig jaar september ontsloegen. Chelsea haalde Potter weg bij Brighton, maar de aanstelling liep mis. Potter werd ontslagen en Bruno Saltor nam één wedstrijd de leiding voordat Frank Lampard interim-hoofdcoach werd.

Chelsea

Lampard is er niet in geslaagd om een verbetering te bewerkstelligen en Chelsea, dat sinds afgelopen zomer € 700 miljoen aan transfers heeft uitgegeven, hoopt dat Pochettino de club naar nieuw succes kan leiden. De aanstelling van de voormalige Tottenham-manager, die sinds zijn vertrek bij Paris Saint-Germain vorig jaar werkloos is, zal deze week naar verwachting worden aangekondigd. De zoektocht werd geleid door de sportdirecteuren van Chelsea, Paul Winstanley en Laurence Stewart.

Pochettino kwam naar voren als de favoriete keuze nadat Chelsea een grondig proces had doorlopen waarin ze gesprekken hadden gevoerd met de voormalige Bayern München-manager Julian Nagelsmann en de voormalige Spaanse bondscoach Luis Enrique. De Argentijn heeft een sterke staat van dienst als het gaat om het werken met jonge spelers en zijn vaardigheden in het managen van mensen zijn indrukwekkend.

Pochettino zal een ongelukkige, overvollen selectie erven en Chelsea, dat als 12e is geëindigd in de Prmier League, zal spelers moeten verkopen. Ze zullen prioriteit geven aan het aantrekken van een centrale middenvelder en zijn op jacht naar Manuel Ugarte van Sporting Lissabon, die ook wordt begeerd door Liverpool en Paris Saint-Germain.

Chelsea zal komend seizoen niet in Europa spelen en er ligt druk op het bestuur na een moeizaam seizoen. Maar er is het geloof dat Pochettino de juiste persoon is om het schip stabiel te houden. Zijn technische staf zal onder andere bestaan uit zijn assistent Jesús Pérez, zijn coach voor het eerste elftal Miguel D’Agostino, zijn keeperstrainer Toni Jiménez en zijn zoon Sebastiano, een sportwetenschapper.