nba

LeBron James wil naar de Olympische spelen in Parijs

LeBron James wil zich voegen bij het Amerikaans Olympisch Basketbal-team van 2024 en werft ook andere NBA sterren. In een gelukkigere tijd voor USA Basketball, toen het goud werd gewonnen door de zegevierende Amerikaanse All-Stars bij de Olympische Spelen van Tokyo, was er al volop speculatie dat de Spelen in Parijs de beste basketbal-spelers van Amerika zouden aantrekken.

Minder dan een jaar voor de Olympische Spelen van 2024, en met de VS die een teleurstellende vierde plaats behaalden op de FIBA World Cup op zondag, met slechts drie huidige All-Stars en niemand met eerdere ervaring in het nationale team, lijken die oude voorspellingen voor Parijs nu dichterbij te komen.

LeBron James, drievoudig Olympiër, tweevoudig goudenmedaillewinnaar en de NBA’s topscorer aller tijden, heeft een sterke interesse in nog een Olympische deelname en heeft ook meerdere andere NBA sterren benaderd om zich bij hem aan te sluiten bij USAB in Parijs.

Lebron-James

James heeft gesproken met Stephen Curry, Kevin Durant, Anthony Davis, Jayson Tatum en Draymond Green, en ze zijn allemaal bereid om zich ook bij het Olympisch team te voegen. Afzonderlijk hebben Devin Booker van Phoenix, Damian Lillard van Portland, De’Aaron Fox van Sacramento en Kyrie Irving van Dallas ook serieuze interesse.

James’ inspanningen begonnen ruim voordat het USA World Cup-team, geleid door Anthony Edwards en Mikal Bridges, verloor op de World Cup en hadden niets te maken met of het team deze zomer won of verloor. Hoewel het Amerikaanse nationale team het moeilijk heeft gehad bij de laatste twee Wereldbekers, heeft het team vier opeenvolgende gouden medailles gewonnen op de Olympische Spelen.

De laatste dans

Lebron, die sinds de Spelen van 2012 in Londen niet meer voor Team USA heeft gespeeld en in december 39 wordt, en Durant, een drievoudig Olympiër en goudenmedaillewinnaar die volgende zomer 35 wordt, beschouwen de Spelen in Parijs als een “laatste dans” met USA Basketball, aldus bronnen.

durant
Kevin Durant

Curry, die 36 wordt, heeft nooit aan de Olympische Spelen deelgenomen maar won wel twee Wereldbekers in 2010 en 2014 met het Amerikaanse basketbal-team en ziet komende zomer op een soortgelijke manier. James, Durant en Curry hebben met elkaar gesproken over nog één gezamenlijke poging voor Team USA.

Tatum, Green en Lillard waren allemaal goudenmedaillewinnaars in Tokio, en Durant was de MVP van dat team.

De algemeen directeur van USA Basketball, Grant Hill, is op de hoogte van de interesse van James en van andere gerenommeerde Amerikaanse sterren maar weigerde verder commentaar te geven. Over het algemeen erkennen tal van USA-functionarissen dat niet alleen het team van Parijs er anders uit zal zien dan het team dat net de Wereldbeker heeft afgerond, maar dat de volgende versie waarschijnlijk veel meer sterren zal bevatten.