Colin-Kaepernick

Kaepernick smeekt in brief om kans bij NY Jets

Colin Kaepernick schrijft brief met verzoek aan de New-York Jets om hem te tekenen.

Free-agent Colin Kaepernick schreef een brief, die via rapper J. Cole werd vrijgegeven, waarin hij de Jets vraagt hem te tekenen voor het oefenteam vanwege de blessure van Aaron Rodgers.

In 2016 werd hij het gezicht van de protestbeweging toen hij als eerste NFL-speler knielde tijdens het volkslied voor de start van NFL wedstrijden. Toen Kaepernick zijn contract bij de 49ers liet beëindigen, bood geen enkele andere club hem nadien een nieuw contract aan.

Cole schreef op Instagram: “Ik vroeg Colin @kaepernick7 of ik deze brief met de wereld mocht delen. Hij twijfelde. Ik gaf als argument dat ik geloof dat mensen en alle organisaties de waarheid moeten kennen over hoe hard hij werkt en hoe graag hij nog steeds wil spelen. En dat heeft hij altijd gewild. Uiteindelijk stemde hij ermee in.

Ik wens de @nyjets organisatie succes. Mijn vriend @bas is een enorme fan, dus ik zag de teleurstelling van elke Jets fan toen Arod uitviel @richeisen. Van spelers tot coaches en directeuren, iedereen voelt ongetwijfeld de druk. Ik hoop dat jullie het tij kunnen keren en dat er ergens een plekje is voor mijn vriend Kap. VREDE”

Kaepernick, die dus sinds 2016 niet meer in de NFL heeft gespeeld, hoewel het niet waarschijnlijk lijkt dat hij op 35-jarige leeftijd nog een contract aangeboden krijgt, geeft Kaepernick nog niet op. Een recent rapport van eerder deze maand door NFL Insider Josina Anderson gaf aan dat de Jets, Kaepernick niet overwegen voor hun QB-positie.

Er werd ook gemeld dat Kaepernick’s agent onlangs contact heeft opgenomen met de Jets om te zien of ze hem zullen tekenen.

In de brief schreef Kaepernick o.a.: “In het slechtste geval zie je wat ik te bieden heb en ben je niet zo onder de indruk.” “In het beste geval besef je dat je een echt wapen tot je beschikking hebt mocht je het ooit nodig hebben.”

“In beide scenario’s zou ik me inzetten om jullie verdediging week in, week uit, het hele seizoen door klaar te stomen, en ik zou die verantwoordelijkheid dragen als een ereteken.”