Messi

Lionel Messi tekent contract in Saoedi-Arabië

Volgens berichten in Frankrijk is de sensationele big-money transfer van Messi, die op 35-jarige leeftijd wordt beschouwd als de beste voetballer ter wereld, naar Saoedi-Arabië vanuit Paris Saint-Germain deze zomer een ‘done deal’. Hij zal bij Al-Hilal een contract ter waarde van € 600 miljoen ondertekenen, ondanks de vermeende zorgen van zijn vrouw Antonela Roccuzzo.

Deze transfer zal de rivaliteit met Cristiano Ronaldo weer doen oplaaien, die speelt namelijk voor Al-Nassr, de rivaal van Al-Hilal in de omstreden Golfstaat. Volgens AFP heeft een Saoedische bron die nauw betrokken is bij de onderhandelingen bevestigd dat Messi volgend seizoen in Saoedi-Arabië zal spelen en dat de transfer ‘enorm’ is.

De bron, die anoniem sprak, voegde eraan toe dat de deal nu een ‘done deal’ is. Maar de vader van Messi, Jorge, heeft de berichten ontkent en benadrukt dat er nog geen beslissing is genomen over de club van zijn zoon voor volgend seizoen.

Ronaldo-Messi

Jorge nam zijn toevlucht tot social media om te zeggen: ‘Er is absoluut niets met welke club dan ook voor volgend jaar. De beslissing zal nooit worden genomen voordat Lionel de competitie met PSG heeft afgerond.

‘Nadat het seizoen voorbij is, is het tijd om te analyseren en te zien wat er is, en dan een beslissing te nemen. Er zijn altijd geruchten en velen gebruiken de naam van Lionel om bekendheid te krijgen, maar de waarheid is er maar één en we kunnen verzekeren dat er niets is met wie dan ook. Noch mondeling, noch ondertekend, noch overeengekomen, en er zal dat ook niet zijn tot het einde van het seizoen. ‘Het lijkt mij een gebrek aan respect jegens de media waarop ze reageren, dat er mensen zijn die bewust en opzettelijk misleiden, zonder enig bewijs van hun beweringen te leveren, en die elk kwaadaardig gerucht willen veranderen in nieuws of dat wordt geleid door iemand die in hun belang handelt.’ Aldus Jorge.

Dit komt nadat ook de entourage van Messi aan GetFootballNewsFrance heeft laten weten dat er nog geen overeenkomst is bereikt met de Saoedische club. PSG heeft geen commentaar gegeven aan AFP, behalve dat het contract van Messi loopt tot 30 juni van deze zomer.

De Franse krant L’Equipe beweerde eerder dat er een mondelinge overeenkomst was bereikt, maar dat er nog geen contract was getekend.

Op dinsdag werd gemeld dat zijn vrouw Antonela ‘zich niet kon voorstellen’ om hun gezin naar Saudi-Arabië te verhuizen, wat een potentieel struikelblok blijft voor de verhuizing. Ze zou naar verluidt terughoudend zijn om met het stel en hun drie jonge zonen – Thiago, 10, Mateo, 7 en Ciro, 5 – naar het Midden-Oosten te verhuizen en zou de voorkeur geven aan een verblijf in Europa.

Lionel-Messi

Naar verluidt was Messi bereid om tot het einde van het seizoen te wachten om zijn beslissing te nemen, nadat hij zijn toekomst met zijn gezin had besproken, maar het lijkt er nu op dat die zorgen zijn weggenomen en Messi zich gaat vestigen in de Saudische hoofdstad Riyad.

L’Equipe beweert verder dat het aanbod voor Messi een contract van twee jaar met een optie voor nog een derde is, waardoor de speler 38 jaar oud zou zijn voordat het afloopt. Er werd ook gezegd dat Messi zelf de voorkeur zou hebben gegeven aan een verblijf in Europa, waarbij de ster naar verluidt een oogje hield op de financiële situatie bij zijn voormalige club Barcelona. Maar het lijkt er nu op dat hij de deur heeft gesloten voor een terugkeer naar Spanje.

Messi, is ambassadeur voor de gezamenlijke bieding van Saudi-Arabië voor het WK van 2030. Het praten over een verhuizing naar Saudi-Arabië nam toe nadat hij een niet-geautoriseerde reis naar het land maakte, waar hij een ambassadeursrol voor toerisme ter waarde van £25 miljoen per jaar heeft. Messi’s reis viel niet in goede aarde bij de Franse giganten, die hem twee weken schorsten.

PSG-spelers hadden op maandag een geplande vrije dag, maar na hun 3-1 nederlaag tegen Lorient de dag ervoor, gelastte trainer Christophe Galtier een extra training in. Maar Messi was al onderweg naar Saoedi-Arabië en kon niet meer terugkeren.

Lionel-Messi

De zevenvoudige Ballon d’Or-winnaar bood zijn excuses aan via social media waarin hij zei: ‘Hallo. Nou, ik wilde deze video maken na alles wat er gaande is. ”Allereerst bied ik mijn excuses aan mijn teamgenoten van de club aan. Ik dacht echt dat we na de wedstrijd een vrije dag zouden hebben zoals we eerder hadden gedaan”.

‘Ik had deze reis naar Saoedi-Arabië gepland, die ik eerder had geannuleerd. Nogmaals mijn excuses voor wat ik heb gedaan. Hier ben ik dan, wachtend om te zien wat de club wil doen. Een knuffel.’

Het Spaanse medium El Chiringuito meldde dat Messi mogelijk wordt vergezeld door zijn voormalige Barcelona-teamgenoot Sergio Busquets, die een contract voor twee seizoenen zal krijgen, en mogelijk ook Jordi Alba.

Al-Hilal staat momenteel vierde in de Saudische Pro League, de hoogste voetbalcompetitie in Saoedi-Arabië, terwijl Ronaldo’s Al-Nassr op de tweede plaats staat, vijf punten achter Al-Ittihad met nog vier wedstrijden te gaan dit seizoen.

Het team van Ramon Diaz, dat speelt in het King Fahd International Stadium met een capaciteit van 68.752 toeschouwers, won vorig seizoen de landstitel, maar presteert dit seizoen niet goed, waardoor de weg vrij is gemaakt voor een indrukwekkende overstap van Messi.

Al-Hilal heeft onder meer de Argentijnse aanvaller Luciano Vietto, de Peruaans Andre Carrillo en de spitsen Odion Ighalo – voormalig speler van Manchester United – en Moussa Marega in de gelederen.

Lionel Messi is maandagavond bij de Laureus Awards uitgeroepen tot de beste sporter van de wereld. Messi kreeg de voorkeur boven onder anderen: Max Verstappen, Nadal en zijn ploeggenoot Kylian Mbappé bij PSG. Messi heeft de prijs vooral te danken heeft aan het succes met Argentinië, dat hij eind 2022 in Qatar naar de eerste wereldtitel sinds 1986 leidde.