Lionel-Messi

Lionel Messi speelt nog maar drie wedstrijden voor PSG

PSG zal het contract van Lionel Messi niet vernieuwen. Het werd al verwacht maar nu is het officieel. Lionel Messi, gestraft op dinsdag na zijn reis naar Saudi-Arabië, zal volgend seizoen niet meer bij Paris Saint-Germain zijn.

Dit is een van de gevolgen van de laatste 48 uur. Lionel Messi’s reis naar Saudi-Arabië, zonder dit aan Paris Saint-Germain te melden, viel zo slecht bij de Parijse leiding dat de beslissing om het contract van hun ster niet te verlengen werd genomen.

Het werd de afgelopen tijd al gefluisterd, maar de entourage van de Argentijn bleef erop staan dat de wens van PSG om het contract van “La Pulga” te verlengen afkomstig was van de hoogste echelons van de club.

Deze dinsdag, en dat is de laatste tijd nogal zeldzaam, lijken alle besluitvormers hetzelfde te denken met betrekking tot de zaak-Lionel Messi. Het optionele jaar in zijn contract zal daarom niet worden verlengd.

Na zijn twee weken durende schorsing waardoor hij de uitwedstrijd naar Troyes op zondag en de thuiswedstrijd van Ajaccio de volgende week zal missen, blijven er nog maar drie wedstrijden over in de geschiedenis van de wereldkampioen van 2022 met Paris Saint German.