max

Verstappen: “Want winnen kun je echt vergeten”

Max Verstappen erkent dat zelfs in een dominante periode, er weekends zijn waar het tegen kan zitten. Voor hem was Singapore zo’n moment, met een teleurstellende kwalificatie waarin hij als elfde eindigde. “Het was een lastig weekend, zeker gezien hoe de kwalificatie vandaag verliep,” merkte Verstappen op na de sessie in het Marina Bay Street Circuit.

Ondanks de tegenslag bij Red Bull, blijft de Limburger positief. “Natuurlijk wil ik winnen, maar je moet ook kunnen accepteren als het even niet lukt,” zei hij met een glimlach.

Volgens Verstappen is inhalen op stratencircuits, zoals Singapore, bijna onmogelijk tenzij je veel sneller bent. “Op circuits zoals Spa kun je vanaf de achterste rij starten en toch winnen. Maar hier moet je echt aanzienlijk sneller zijn om in te halen. Dat zijn we momenteel niet.”

Het hele weekend worstelde hij al met zijn wagen. Er was vooruitgang tussen de trainingen, maar de problemen werden nooit volledig opgelost. “In de kwalificatie kon ik niet agressief remmen omdat de auto begon te schudden. Dit zorgde voor minder grip op de voorbanden,” legde hij uit.

Verder benadrukte Verstappen dat de Red Bull moeite had in de langzame bochten en er waren ook koppelingsproblemen. “We hebben duidelijk moeite om deze auto af te stellen voor dit circuit.”

Er hingen ook mogelijke straffen boven Verstappens hoofd voor incidenten tijdens de kwalificatie. Uiteindelijk kreeg hij slechts twee reprimandes, maar geen gridstraffen. Over één van de incidenten zei hij: “Ik was gewoon bezig ruimte te maken en wachtte daarom iets langer in de pitstraat.”

Ondanks de uitdagingen blijft Verstappen optimistisch. “Een reeks overwinningen betekent niet dat je elke race wint. Over het algemeen gaat het seizoen goed voor ons, ondanks dit weekend.” Hij kijkt alvast uit naar de volgende race en hoopt op een beter resultaat in Suzuka.

De Grand Prix in Singapore vindt zondag plaats om 14.00 uur Nederlandse tijd.