max-verstappen

Verstappen reageert op woorden Mercedes

Na de Grand Prix van Italië reageerde Max Verstappen schouderophalend op Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, met diens opmerking na Verstappen’s tiende opeenvolgende overwinning. Volgens Wolff was de recordreeks van Verstappen “slechts interessant voor Wikipedia, wat toch niemand leest”. Verstappen was niet geraakt door de opmerking en zei in Singapore: “Ze hadden een shitrace, en hij was natuurlijk teleurgesteld.”

Verstappen merkte ook op dat Wolff veel commentaar levert op het dominante Red Bull. Hij grapte: “Soms lijkt het wel als of hij een werknemer is bij ons. Maar dat is gelukkig niet het geval.” De spanning tussen Red Bull en Mercedes is niets nieuws. Eerder had Wolff al opmerkingen gemaakt over het aanzienlijke verschil in kwalificatiesnelheid tussen Verstappen en zijn teamgenoot, Sergio Pérez. Deze woordenstrijd wordt vaak gevoerd tussen de teamleiders van beide kanten of door Verstappen en Lewis Hamilton.

Verstappen, sprekend in de paddock van het Marina Bay Street Circuit, benadrukte dat hij er niet wakker van ligt. “Ik slaap prima”, zei hij. “Ik denk alleen niet dat dit nodig is. Toen Mercedes de boventoon voerde, deden wij dit niet. Maar iedereen is anders.”

In Singapore prees Hamilton echter het team van Red Bull. Hij vertelde: “Men vroeg mij of ik liever Max of Adrian Newey (de ontwerper van Red Bull) zou zien vertrekken. Het antwoord is geen van beiden. “Maar geen van beiden natuurlijk. Wij moeten juist bij ze in de buurt zien te komen en beter ons best doen. Red Bull heeft geweldig werk verricht de afgelopen tijd. Je kunt ze niet de schuld geven van hoe het nu gaat en hoe ze het nu doen.”aldus Hamilton

Verstappen waardeerde deze woorden. “In zijn goede jaren was Mercedes juist een grote inspiratiebron voor ons om het beter te doen. We zijn blij dat we nu op dat niveau zijn en daar genieten we van” sprak de tweevoudig wereldkampioen.