ferrari-f1

Vasseur weerlegt Hamiltons kritiek: ‘Verstappen’s overheersing doet F1 geen kwaad’

Frédéric Vasseur, teamleider van Ferrari ziet geen reden tot zorg over de sterke prestaties van Red Bull Racing en Max Verstappen. Vasseur gelooft niet dat deze overheersing nadelig is voor de Formule 1. Hij meent dat het juist andere teams moet aanzetten tot betere prestaties. Op dit moment zijn er felle gevechten tussen de teams die achter Red Bull staan, en Vasseur verwacht dat deze concurrentie blijft duren.

Hoewel Ferrari had gehoopt een gooi naar de titel te doen, is tot nu toe alleen Red Bull consistent succesvol. Lewis Hamilton heeft de hoop geuit dat de Formule 1 deze dominantie zal aanpakken, maar Vasseur is het daar niet mee eens. “Verstappen doet de Formule 1 absoluut geen kwaad,” zegt Vasseur tegen Marca. “Hij en zijn team presteren gewoonweg uitmuntend. Dit zou voor ons allemaal een stimulans moeten zijn. We moeten niet zeuren over Verstappens overheersing.”

Frédéric-Vasseur

Vasseur voegt toe: ‘Dit duurt tot het seizoenseinde’ De teams achter Red Bull strijden vooral tegen elkaar. Elke race lijkt een ander team de beste positie achter Red Bull te claimen. “We moeten nog uitvogelen waarom we op bepaalde tracks sterker zijn dan op andere. De meeste teams zitten in hetzelfde schuitje, met fluctuerende prestaties. Met zoveel auto’s zo dicht bij elkaar, kan een kleine misstap al verschil maken tussen de tweede en de vijfde plaats.”

Tot nu toe zijn Ferrari, Mercedes, McLaren en Aston Martin de grootste concurrenten achter Red Bull. Aan het begin van het seizoen was Aston Martin de grote verrassing, maar zowel Mercedes als Ferrari hebben zich ook geregeld vooraan gemeld. Recentelijk heeft McLaren zich ook in de mix gemengd. Vasseur is van mening dat deze spannende competitie zal blijven duren. “Het is nog vroeg om definitieve uitspraken te doen, maar ik verwacht dat deze situatie het hele seizoen zal blijven,” concludeert Vasseur.