max-verstappen

Max Verstappen wint in Zandvoort

Max Verstappen behaalt derde opeenvolgende overwinning in de Grand Prix van Nederland en evenaart Vettel’s record uit 2013.

Max Verstappen heeft zijn negende Formule 1-race op rij gewonnen en boekte daarmee zijn derde opeenvolgende zege op het regenachtige Zandvoort-circuit. Hiermee evenaarde hij het record van negen opeenvolgende overwinningen, dat sinds 2013 op naam stond van Sebastian Vettel. Fernando Alonso en Pierre Gasly vulden het podium aan als respectievelijk tweede en derde.

Onvoorspelbare weersomstandigheden

De race begon onstabiel met regenbuien direct na de start. Verstappen wisselde al in de derde ronde zijn banden voor intermediates. De meeste andere coureurs volgden zijn voorbeeld, gezien de gladde condities van het circuit.

Sterke opening

Verstappen had een solide start en ging direct voorbij aan Norris. Alonso volgde snel en ging voorbij aan Alex Albon, wat leidde tot een duidelijke top drie. Niet lang daarna veranderde de dynamiek door een vroege pitstop van Pérez, waardoor Verstappen tijdelijk zijn leidende positie verloor. Maar tegen ronde 8 lagen de Red Bulls weer aan kop.

Een crash van Logan Sargeant leidde tot een safety car-situatie, waardoor het veld dichter bij elkaar kwam. Verstappen slaagde er echter in om snel weer afstand te nemen van de rest.

Weer speelt een cruciale rol

Terwijl het weer verslechterde, handhaafde Verstappen zijn leiderspositie. De race werd echter abrupt gestaakt door een rode vlag, veroorzaakt door hevige regenval met nog zeven ronden te gaan.

Er was discussie over het al dan niet voortzetten van de race. Uiteindelijk werd na een onderbreking van 45 minuten besloten om de race te hervatten. Verstappen’s overwinning kwam niet meer in gevaar. Alonso finishte als tweede, terwijl Gasly profiteerde van een tijdstraf voor Pérez om als derde te eindigen.