Max-Verstappen-Perez

Max Verstappen wil niet verder met Pérez


Volgens Ralf Schumacher is het overduidelijk dat Max Verstappen niet langer met Sergio Pérez als teamgenoot wil rijden. De Duitser vermoedt dat de Mexicaan egoïstischer wordt omdat zijn contract bij Red Bull eind volgend jaar afloopt en de tijd begint te dringen om het kampioenschap te winnen. Hoewel Pérez twee keer voor de leider in het WK eindigde, staat hij nog steeds zes punten achter Verstappen. Om de titel te behalen, moet hij echter nog negentien keer op het hoogste treetje van het podium staan.

Red Bull heeft sinds de overwinning van George Russell in Brazilië geen enkele race meer verloren. Door Pérez’ zege in Bakoe behaalde het team zijn 96e overwinning in de Formule 1 en de 25e één-twee. Dit was de tweede overwinning van de Mexicaan van dit seizoen, na zijn overwinning in Jeddah. Verstappen leidt nog steeds het kampioenschap met zes punten voorsprong, maar Schumacher betwijfelt de relatie tussen Pérez en Verstappen.

“Ik hoor deze geruchten overal en vanuit mijn oogpunt is het duidelijk dat Verstappen een nieuwe teamgenoot wil”, zegt de Sky Sports-analist bij Speedweek. Pérez tekende in mei 2022 een nieuw tweejarig contract dat eindigt in 2024. Schumacher vermoedt dat Pérez weet dat zijn tijd bij Red Bull Racing afloopt en dat hij vecht voor zijn kans om mee te doen in de top, te winnen en een gooi te doen naar de titel. “Daarom wordt Sergio nu egoïstischer en wat betreft egoïsme mag Verstappen niet klagen.”

Als de 33-jarige Pérez dit jaar de titel wil winnen, wacht hem een zware taak: Verstappen verslaan in de aankomende negentien races. Schumacher ziet in hoe moeilijk dit is. “Max doet het heel goed, hij is terecht nummer één in dit team, maar hij beschermt zijn positie zonder twijfel. Zijn teamgenoot zijn is zeker niet makkelijk – dat had ik zeker niet willen zijn”, aldus de Duitser.