max-verstappen

Max Verstappen wederom Wereldkampioen F1

Max Verstappen heeft zijn derde wereldtitel in de Formule 1 op zak. De 26-jarige coureur uit Nederland verzekerde zich van zijn kampioenschap tijdens de sprintrace in Qatar na de uitval van teamgenoot Sergio Pérez.

Hoewel Verstappen ook in 2021 en 2022 de titel voor Red Bull binnensleepte, was zijn dominantie in 2023 ongekend. Twee jaar eerder had hij een intense en memorabele strijd met Lewis Hamilton, waarbij de Brit in de beslissende race het onderspit dolf. In zowel 2022 als 2023 was de competitie in de topklasse van de autosport echter minimaal.

Vanuit de derde startplek werkte Verstappen 19 ronden van 5,4 kilometer af. Hij werd tweede in de sprintrace, waarbij de onverwachte eerste plek naar McLaren-coureur Oscar Piastri ging. Ondanks Piastri’s indrukwekkende prestatie, stond Verstappen als drievoudig kampioen volop in de schijnwerpers.

Hij wist dat het binnenhalen van de titel een haalbare kaart was: zelfs als Pérez zou winnen, had Verstappen genoeg aan een zesde plaats. Toen Pérez de top-3 niet haalde, was zelfs een puntenfinish voor Verstappen niet noodzakelijk. Pérez viel uiteindelijk uit, waardoor het kampioenschap een feit werd.

Na de race van zondag resteren er dit seizoen nog vijf Grands Prix. Van de eerdere zestien races triomfeerde Verstappen in 13, met een indrukwekkende reeks van 10 opeenvolgende overwinningen. Alleen in Singapore miste hij het podium. De overige zeges gingen naar Sergio Pérez (twee keer) en Carlos Sainz.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *