max-verstappen-F1

Max Verstappen kan Formule 1-record breken

Met een overwinning in Monza kan Max Verstappen het Formule 1-record voor opeenvolgende zeges claimen. De Nederlander evenaarde het huidige record van negen opeenvolgende overwinningen, dat op naam stond van Sebastian Vettel, tijdens de recente Dutch Grand Prix in Zandvoort. De aanstaande Grand Prix van Italië in Monza biedt Verstappen de kans om dit record exclusief in zijn bezit te krijgen.

Vettel zette zijn reeks overwinningen op in augustus 2013, beginnend op het circuit van Spa-Francorchamps in België. Als voormalig kopman van Red Bull won hij vervolgens ook in Italië, Singapore, Zuid-Korea, Japan, India, Abu Dhabi, de Verenigde Staten en Brazilië. Deze serie overwinningen culmineerde in zijn vierde opeenvolgende wereldtitel. “Dit is een van die records die je verwacht nooit gebroken te zien worden,” zei Vettel destijds.

Wat Verstappen betreft, startte zijn serie overwinningen in mei in Miami, en werd vervolgd door overwinningen in Monaco, Spanje, Canada, Oostenrijk, Groot-Brittannië, Hongarije, België en Nederland.