Lewis-hamilton

Lewis Hamilton draagt regenbooghelm tijdens GP Miami

Lewis Hamilton zal dit weekend een regenbooghelm dragen uit solidariteit met de LGBTQ-gemeenschap in Florida. De coureur maakte deze opmerkingen voorafgaand aan de Formule 1-race in Miami dit weekend.

Hamilton, een langdurige voorstander van LGBTQ-rechten, noemde geen specifieke wetgeving in Florida, waar de “Don’t Say Gay” onderwijswet en een voorgestelde maatregel tegen drag-optredens kritiek hebben gekregen van burgerrechtenactivisten.

“Ik heb gehoord en gelezen over enkele beslissingen die hier zijn genomen en ik ben het er niet mee eens ” zei de Britse coureur tegen verslaggevers voorafgaand aan de Miami Grand Prix. “Ik blijf echt bij de LGBTQ-gemeenschap staan en ik draag dit weekend een regenboogvlag op mijn helm. Ik wil de gemeenschap hier blijven steunen en laten weten dat ik bij hen sta en ik hoop dat ze blijven vechten tegen deze wetgeving.”

Hamilton

Hamilton’s opmerkingen kwamen op dezelfde dag dat de Senaat van Florida een verbod op genderbevestigende behandeling voor transgender minderjarigen goedkeurde. Hamilton, een van ‘s werelds bekendste F1-coureurs die momenteel op de vierde plaats staat, zei niet dat hij zich zou verzetten tegen het houden van toekomstige races in Florida.

“Het is niet aan mij om zoiets te beslissen”, zei hij. Hamilton maakte een duidelijk onderscheid tussen de inwoners van Miami en de wetgevers in Tallahassee. “Het zijn niet de mensen in Miami die deze beslissingen nemen, het zijn de mensen in de regering en dat is het probleem”, zei hij. “De sport zal hier zijn of ik er nu ben of niet. Terwijl ik hier ben, ga ik gewoon proberen om ondersteunend te zijn en alleen al door hier te zijn en dat op mijn helm te hebben, hopelijk spreekt dat boekdelen. Hopelijk.”

Hamilton noemde de gouverneur van Florida, Ron DeSantis, niet bij naam, hoewel de potentiële presidentskandidaat zeer uitgesproken is in deze kwstie. Een woordvoerder van DeSantis bagatelliseerde Hamilton’s opmerkingen en zei dat Amerikanen geen aandacht hoeven te schenken aan Britse meningen sinds de zomer van 1776. “De Britten hebben ongeveer 246 jaar lang geen invloed gehad op het beleid in de Verenigde Staten en dat gaat vandaag niet veranderen”, zei woordvoerder Jeremy T. Redfern.

Tijdschema Grand Prix van Miami (Nederlandse tijden)

Zaterdag 6 mei

18:30 – 19:30 uur: Derde vrije training
22:00 – 23:00 uur: Kwalificatie

Zondag 7 mei

21:30 uur: Race