Formula-1-Heineken-Dutch-Grand-Prix

F1 Grand Prix van Nederland odds en podium voorspellingen:


Max Verstappen wordt uiteraard getipt om zijn thuisrace te domineren. In een seizoen waarin Max Verstappen volledig dominant is geweest, lijkt zijn thuisrace – waar hij sinds de terugkeer op de Formule 1-kalender al tweemaal vanaf pole position heeft gewonnen – niet de plek te zijn waar hij een misstap begaat. Niets is zeker in de racewereld, maar de Grand Prix van Nederland lijkt dit weekend hoogstwaarschijnlijk een overwinning voor Verstappen te worden.

De odds geven Verstappen zelfs een nog grotere kans dan normaal. Bij Betcity heeft Verstappen een quotering van 1.25 om de race te winnen, de nummer twee, Sergio Perez staat met een odd van 11.00, dus 11 tegen 1 (!)

Dit klinkt absurd, maar Verstappen heeft acht opeenvolgende races gewonnen en 10 van de 12 dit seizoen. Hij heeft ook beide moderne Nederlandse Grand Prix met gemak gewonnen.

Circuit Zandvoort, was bijna elk jaar van 1952 tot 1985 de gastheer van de Grand Prix van Nederland, maar verdween daarna van de kalender. Het keerde terug in 2021 dankzij de opkomst en populariteit van Verstappen in Nederland.

In 2021 pakte Verstappen de pole en won met meer dan 20 seconden voorsprong. Vorig jaar behaalde hij de pole en won hij terwijl hij de snelste ronde reed. Dit jaar is de kans dat hij met meer dan 10 seconden wint en de snelste ronde rijdt +120 (6 op 5). Dat wil zeggen dat een gemakkelijke overwinning wordt verwacht. Er wordt zowel op zaterdag als op zondag veel regen verwacht, maar Verstappen heeft in natte omstandigheden zijn kwaliteiten laten zien.

Als het om de uitslag gaat, zien we de rangschikking van de auto’s als volgt: Red Bull, McLaren, Mercedes, Ferrari en Aston Martin.

Haas brengt dit weekend upgrades, specifiek aan de voorvleugel en de remkanalen, volgens teambaas Guenther Steiner in de vooruitblik op de GP van Nederland, maar ik verwacht dat de grid grotendeels zal blijven zoals we die achtergelaten hebben vanwege de aard van de shutdown. De sportieve reglementen van de FIA schetsen regels voor “fabriekssluitingen van de deelnemers” gedurende een periode van 14 dagen in juli/augustus, wat betekent dat bepaalde operaties worden stopgezet.

Het is te betwijfelen of we tussen nu en het einde van het seizoen grote verschuivingen in prestaties gaan zien. Teams zullen hier en daar upgrades aanbrengen – maar dat zal alleen maar schommelingen veroorzaken in de huidige ‘mini gevechten’ in het kampioenschap. De strijd om de tweede snelste te zijn tussen Mercedes, Ferrari, Aston Martin en McLaren zal waarschijnlijk blijven fluctueren van circuit tot circuit, evenals de strijd in het middenveld tussen Aston Martin, Alfa Romeo, Williams en Haas. Maar het is niet de verwachting dat er iemand in de buurt komt van Red Bull.

Podiumvoorspelling:

1.Verstappen

2. Pérez

3. Hamilton