carlos-sainz

Carlos Sainz wint GP Singapore Verstappen vijfde

De Grand Prix van Singapore blijft een uitdaging voor Max Verstappen. Ondanks zijn reeks van 10 opeenvolgende overwinningen in de Formule 1, kon de Nederlander geen zege behalen op het Marina Bay circuit. Carlos Sainz van Ferrari won, gevolgd door Lando Norris en Lewis Hamilton. Verstappen, die na een teleurstellende kwalificatie vanaf P11 startte, vocht zich terug naar een vijfde plaats.

Bij de start leidden de Ferrari’s, met daarachter de Mercedessen. Verstappen had slechts één positie gewonnen en bevond zich op P10. Gedurende de race haalde hij enkele middenvelders in. Sergio Pérez, zijn teamgenoot bij Red Bull Racing, had minder geluk en bleef na 8 rondes steken op de 13e plek.

Een incident met Logan Sargeant in ronde 20 zorgde voor een safety car, waardoor de racestrategieën veranderden. Beide Ferrari-coureurs kozen ervoor tegelijkertijd de pits in te gaan, wat resulteerde in enig oponthoud voor Leclerc. Verstappen profiteerde hiervan en bevond zich plots op P2. Hij werd echter al snel ingehaald door rijders op versere banden, waaronder Norris, Hamilton en Leclerc.

Verstappen uitte zijn frustratie over de prestaties van zijn RB19 via de boordradio. Beide Red Bull-coureurs moesten nog een pitstop maken, wat hen terugbracht naar P15 en P17. Na een probleem met Esteban Ocon’s auto, wat leidde tot een virtuele safety car, begon Verstappen met hernieuwde energie aan een inhaalrace en klom uiteindelijk naar P6, terwijl Pérez 9e werd.

Aan de top hield Sainz stand en won zijn tweede Formule 1-race, met achter hem een fel gevecht tussen Norris, Russell, Hamilton en Leclerc. Een fout van Russell in de laatste ronde gaf Hamilton een podiumplek en Verstappen klom naar P5.


Samenvatting GP Singapore