alpine

Cadillac en Renaut willen Alpine overnemen

In de wereld van de Formule 1 is een grote verschuiving aan de gang, met het vertrek van belangrijke figuren bij Alpine als slechts het begin. Achter de schermen vinden er gesprekken plaats tussen Cadillac en Renault over een mogelijke overname van de Franse sportwagenfabrikant, inclusief het Formule 1-team.

Volgens het Spaanse Marca heeft Cadillac een onwrikbare wens om toe te treden tot de Formule 1. Aanvankelijk was het plan om samen met Andretti een nieuw raceteam op te zetten, maar dat bleek mogelijk een te grote uitdaging. De overname van Alpine biedt Cadillac en Andretti de kans om direct te beschikken over de benodigde infrastructuur, personeel en een krachtbron, waarbij Renault aan boord zou blijven als motorleverancier.

De huidige president van Renault, Luca de Meo, zou terughoudend zijn geworden in het blijven investeren van miljoenen in een Formule 1-team dat niet de verwachte resultaten oplevert. Bovendien zou Alpine als autofabrikant te klein zijn om de banden met een F1-team te rechtvaardigen. De verkoop van het team lijkt voor Renault dus een ideale oplossing, omdat ze zich kunnen terugtrekken uit de renstal, terwijl Andretti-Cadillac verzekerd is van een startbewijs, hoewel het nog onduidelijk is of ze toestemming krijgen om als elfde team deel te nemen.

Indien de overname doorgaat, is Cadillac van plan het team te leiden met hun eigen mensen. Dit verklaart mogelijk ook het gedwongen vertrek van de complete top bij Alpine. Wat de toekomst betreft voor de huidige coureurs Esteban Ocon en Pierre Gasly, is nog onduidelijk, maar het lijkt waarschijnlijk dat een Amerikaanse werkgever minder snel zou kiezen voor twee Franse coureurs.

Deze potentiële overname voegt een nieuw hoofdstuk toe aan het altijd veranderende landschap van de Formule 1. Als Cadillac en Andretti daadwerkelijk hun intrede doen, zal de competitie nog intensiever worden en kunnen we ons voorbereiden op een opwindend nieuw tijdperk in de koningsklasse van de autosport.