gimenez

Santiago Giménez naar Sevilla?

Volgens bronnen dicht bij de Feyenoord-aanvaller is er geen contact tussen Sevilla en de Mexicaanse speler. Het Spaanse tv-sportprogramma El Chiringuito meldde dat Sevilla FC een ontmoeting zou hebben met de zaakwaarnemer van Santiago Giménez om de voormalige Cruz Azul-speler naar LaLiga te halen.

Bronnen in de buurt van de speler melden echter dat er geen benadering is geweest van de Andalusische club of met de zaakwaarnemers van de speler, de vader, Christian “Chaco” Giménez. Giménez kwam in de zomer van 2022 naar Feyenoord en is uitgegroeid tot een belangrijke speler van de Rotterdammers.

De Mexicaanse spits maakte in totaal 12 doelpunten in de Eredivisie en nog eens drie in de KNVB Beker. Giménez speelde ook een belangrijke rol in de voortgang van de club in de Europa League en scoorde vijf doelpunten voordat zijn team werd uitgeschakeld.

Zijn 20 doelpunten in zijn debuutseizoen in het Europese voetbal hebben natuurlijk de interesse van verschillende clubs gewekt. De spits slaagde er niet in om een plaats in de selectie van Mexico voor het WK 2022 in Qatar veilig te stellen en heeft openlijk zijn intentie uitgesproken om in Nederland een titel te winnen met Feyenoord, dat acht punten voorsprong op PSV in de Eredivisie heeft, met nog vier wedstrijden te gaan.

Gimenez’ twintig doelpunten dit seizoen tot nu toe hebben hem op gelijke hoogte gebracht met Javier ‘Chicharito’ Hernández en Luis García, als de Mexicaanse spelers met de meeste doelpunten in hun eerste seizoen in Europa.