kokcu

Interesse Aston Villa in Orkun Kökçü

Orkun Kökçü heeft niet te klagen over bewonderaars. Naast een half dozijn aanvragen uit de Premier League is er ook interesse uit Portugal, Italië en Spanje. De vader van de speler heeft talloze vragen ontvangen voor de aanvoerder van Feyenoord – en Turkse international.

Dit seizoen heeft Kökcü zich bewezen als de ware leider van Feyenoord. Onder Arne Slot is de middenvelder uitgegroeid tot een absolute leider van de Rotterdamse club en lijkt komende zomer dan ook onhoudbaar voor Feyenoord.

De scouts van Aston Villa zijn dit jaar regelmatig aanwezig geweest bij de wedstrijden van Feyenoord en zijn teruggekeerd naar Birmingham met lovende rapporten over de middenvelder.

De manager van Villa, Mikel Arteta is ‘klaar’ om drie Arsenal-spelers, waaronder Granit Xhaka, te lozen om zijn zomertransferplan te financieren. Kökcü ging drie jaar geleden akkoord met een langdurig contract bij Feyenoord en de club zal de speler niet zou maar laten gaan. Zijn huidige contract loopt af in 2025 – en verwacht minimaal 45 miljoen euro te incasseren voor Kökcü.

Kökcü zal daarmee de duurste uitgaande transfer in de geschiedenis van Feyenoord worden. Op dit moment is dat record nog in handen van Luís Sinisterra, die afgelopen zomer voor 25 miljoen euro naar Leeds United vertrok.

De 22-jarige middenvelder is een belangrijke speler voor Feyenoord dit seizoen – het team van Arne Slot staat 8 punten voor op de ranglijst en zal waarschijnlijk tot kampioen van de ere-divisie worden gekroond.