toulouse

Feyenoord volgt van den Boomen en Stijn Spierings

Feyenoord houdt de Nederlanders bij Toulouse nauwlettend in de gaten. Branco van den Boomen maakt een grote indruk bij de Franse middenmotor en staat volgens De Telegraaf hoog op de lijst van mogelijke vervangers voor Orkun Kökcü. Teamgenoot Stijn Spierings staat ook op de radar van Feyenoord.

Toulouse heeft dankzij de Nederlandse middenvelders, zondag de Franse beker gewonnen met een 1-5 overwinning op FC Nantes. Beide Nederlandse spelers waren goed voor een assist, terwijl Thijs Dallinga (2x) en Zakaria Aboukhlal tot de doelpuntenmakers behoorden. Met name Van den Boomen kan al geruime tijd rekenen op veel lof en is niet onopgemerkt gebleven bij Feyenoord.

“De weg naar de absolute top ligt nu open voor Van den Boomen”, schreef De Telegraaf. De Eindhovenaar werd eerder al in verband gebracht met PSV, maar Feyenoord is nu dus ook een serieuze optie. “Hij staat nu hoog op de lijst om Orkun Kökcü op te volgen”, aldus de krant. “Er heeft al een eerste gesprek plaatsgevonden.” De Rotterdamse club kan zelfs hopen hem transfervrij binnen te halen. Van den Boomen heeft een aflopend contract en is nog niet akkoord met Toulouse over een nieuwe verbintenis.

Spierings – die eerder in Nederland speelde voor AZ, Sparta en RKC Waalwijk – beschikt ook over een aflopend contract – wordt ook gevolgd door Feyenoord.