vlap

FC Twente 1-0 Heerenveen + Samenvatting

FC Twente zegevierde zaterdag met 1-0 over sc Heerenveen in hun thuiswedstrijd, waarbij opvallend genoeg de Friese Michel Vlap het enige doelpunt scoorde. Op dezelfde dag behaalde Almere City, nieuwkomers in de Eredivisie, hun historische eerste overwinning door FC Utrecht met 0-2 te verslaan.

In Enschede was het vertoonde spel van beide teams niet bepaald oogstrelend. FC Twente had weliswaar meer balbezit dan Heerenveen, maar wist hier weinig kansen uit te creëren, wat resulteerde in een 0-0 stand bij rust.

In de tweede helft voerde FC Twente-trainer Josep Oosting enkele veranderingen door en bracht Carel Eiting in, wat al snel impact had. Er waren kansen over en weer, met onder andere een afgekeurd doelpunt van Heerenveen vanwege buitenspel. Echter, na ongeveer een uur spelen, opende Vlap de score met een krachtig schot dat Heerenveen-doelman Andries Noppert te machtig was.

Ondanks enkele wissels aan de kant van sc Heerenveen in een poging om een nederlaag te vermijden, wisten zij niet terug te komen in de wedstrijd. Door deze nederlaag zakken de Friezen naar de dertiende positie in de Eredivisie, terwijl FC Twente de derde plaats inneemt.

FC Twente – Heerenveen samenvatting

Eredivisie-Uitslagen en Stand