qulindschy

Burnley heeft interesse in Feyenoorder Hartman

Het Engelse Burnley heeft zijn oog laten vallen op Quilindschy Hartman van Feyenoord, volgens berichtgeving van 1908.nl. De Premier League-promovendus is op zoek naar versterking op de linkerflank, nadat Ian Maatsen is teruggekeerd naar Chelsea. Om deze reden is Burnley bereid maar liefst 20 miljoen euro te betalen voor de jeugdinternational van Feyenoord.

Scouts van Burnley hebben onlangs Rotterdam bezocht om Hartman aan het werk te zien tijdens een oefenwedstrijd tegen Benfica. Ze waren onder de indruk van zijn optreden, vooral vanwege de assist die hij gaf op Santiago Giménez. Met een prachtige steekpass zette Hartman de Mexicaanse aanvaller vrij voor de keeper, wat resulteerde in een knappe afronding.

Hoewel Burnley vastbesloten lijkt om Hartman binnen te halen, wil Feyenoord hem niet zomaar laten gaan. De club schat zijn marktwaarde op meer dan 20 miljoen euro en is niet bereid om daarvan af te wijken. Ondanks het bod van Burnley, probeert Feyenoord een contractverlenging te regelen met de talentvolle linksback. Er wordt al sinds begin juli achter de schermen gewerkt om zijn huidige contract, dat loopt tot 2025, open te breken en te verlengen tot 2027.

Met de terugkeer van Maatsen naar Chelsea heeft het door Vincent Kompany getrainde Burnley momenteel alleen Charlie Taylor als optie op de linksbackpositie. Hoewel Burnley zich nog niet concreet heeft gemeld in Rotterdam voor Hartman, wordt dit zeker niet uitgesloten in de latere fase van de transferperiode.

Naast Burnley heeft ook West Ham United interesse getoond in de diensten van Hartman, die vorig jaar in 33 wedstrijden tweemaal scoorde en vier assists gaf. Voorlopig heeft West Ham echter nog geen definitieve stappen ondernomen om de jonge talentvolle linksback aan te trekken. De strijd om Hartman lijkt daarmee nog open te liggen, en beide Engelse clubs zullen naar verwachting alles uit de kast halen om hun gewenste versterking binnen te halen.