Real-Madrid-Manchester-City

Carlo Ancelotti woedend over Manchester City-gelijkmaker

Carlo Ancelotti heeft de scheidsrechter bekritiseerd voor een fout in oordeel, in de aanloop naar de gelijkmaker van Man City. De post-wedstrijd beelden hebben namelijk onthuld dat de gelijkmaker van Man City niet had mogen tellen omdat de bal uit het speelveld was gegaan in de aanloop naar het doelpunt. Daardoor zag Real Madrid een cruciale voorsprong verspelen tijdens de halve finale van de Champions League tegen Manchester City op dinsdagavond, die eindigde in een gelijkspel [1-1].

Het was een wedstrijd vol eigenaardigheden, waarbij Real Madrid de leiding nam in de eerste helft terwijl City, de wedstrijd domineerde. De gelijkmaker viel in de tweede helft ondanks dat de gastheren een betere tweede helft hadden. De patstelling werd doorbroken in de 36e minuut toen Vinicius Jr zijn zevende doelpunt in de CL, dit seizoen binnen schoot na een briljante run en assist van Eduardo Camavinga.

De tweede helft begon veelbelovend voor Real Madrid, maar het was Man City die scoorde. Kevin De Bruyne bracht City in de 67e minuut op gelijke hoogte met een soortgelijke treffer als Vinicius’. Het doelpunt zorgde echter voor controverse op het veld en in de dug-out van de thuisploeg omdat de bal in de aanloop naar het doelpunt kennelijk uit het speelveld was gegaan.

Bernardo Silva had de bal dicht bij de zijlijn aan de rechterflank onder controle gekregen. Op de beelden is echter te zien dat de bal over de lijn ging. Ancelotti, die zich op de rand van zijn technische zone op enkele meters afstand van de Portugese middenvelder stond, gaf aan dat de bal over de lijn was gegaan, maar het protest had geen resultaat.

Terwijl het spel werd voortgezet, veroverde Real Madrid de bal maar gaf het centraal weg, waardoor Jack Grealish en Ilkay Gundogan de kans kregen om De Bruyne voor het doelpunt in stelling te brengen.

Volgens de 3D-technologie van BeIN Sports was de bal uit het speelveld gegaan. Bekijk hier de beelden:

Ondertussen heeft Carlo Ancelotti in zijn reactie na de wedstrijd kritiek geuit op scheidsrechter Artur Soares Dias. Nadat hij een gele kaart had gekregen voor het protesteren tegen de beslissing van de scheidsrechter aan de zijlijn, herhaalde de 63-jarige Italiaanse coach dat de gelijkmaker van City niet had mogen tellen, aangezien de beelden die hij na het doelpunt zag, bevestigden dat de bal inderdaad uit het spel was gegaan.

“Het leek erop dat [de bal] uit was,” verklaarde Ancelotti “En daarvoor was er een hoekschop die [de scheidsrechter] niet gaf. De scheidsrechter was niet erg oplettend. Hij gaf me een gele kaart en ik zei: ‘Geef ze op het veld, niet buiten het veld!’

Manchester-City

“Het was uit. Ik zeg het niet, de technologie zegt het,” voegde Ancelotti toe in zijn persconferentie na de wedstrijd. “Het verbaast me. Het zijn kleine details, maar de scheidsrechter was niet oplettend. De spelers verdienden meer kaarten op het veld, niet [ik] buiten het veld.”

Een verklaring is dat de VAR het niet kan beoordelen, omdat de aanvalsfase van het Engelse team later begon, nadat Camavinga de bal had verloren, dus zover terug kan de VAR het niet beoordelen.”

De terugwedstrijd vindt over een week plaats in het Etihad Stadium in Manchester.