inzaghi

‘We hebben onze doelen bereikt’ – Inzaghi blij met Inter

Inter Milan staat met één been in de finale van de Champions League, na het verslaan van AC Milan met 2 tegen 0. in de eerste wedstrijd. Voor de blauw-zwarten werd gescoord Edin Džeko en Henrikh Mkhitaryan. en zijn nu zwaar favoriet om de finale van Europa’s topclubcompetitie te bereiken voor de eerste keer sinds ze het 13 jaar geleden voor het laatst hebben gewonnen.

Džeko verklaarde na zijn derde doelpunt sinds januari: “Soms scoor ik geen doelpunten en daar praat iedereen over, maar ik geef ook iets anders. Vandaag werkte ik voor het team en dat was wat nodig was in zo’n belangrijke wedstrijd.”

Het bereiken van de finale zou extra zoet zijn voor Inter, omdat het de halve finale en kwartfinale uitschakelingen zou wreken tegen Milan in 2003 en 2005.

ACMilan-Inter

De winnaar van de wedstrijd zal het opnemen tegen titelverdediger Real Madrid of Manchester City in de finale op 10 juni in Istanbul. De eerste wedstrijd van die halve finale eindigde dinsdag met 1-1 in Spanje.

AC Milan, zal aan de bak moeten als ze nog kans willen maken om voor de achtste keer tot Europees kampioen gekroond te worden en hopen dat Rafael Leao beschikbaar is voor de beslissende confrontatie volgende week.

Na de overwinning op Milan in de halve finale van de Champions League zei Inter-coach Inzaghi: “We hadden meer dan twee doelpunten kunnen scoren, maar nu weten we dat we nog steeds een grote inspanning moeten leveren om een droom te laten uitkomen. Ze hadden het hart en hoofd, ze waren altijd lucide en degenen die zijn ingevallen hebben ons geholpen. Nu is het goed om blij te zijn, maar we missen nog steeds een stuk.”

Over de makers van de doelpunten, Mkhitaryan en Dzeko, voegde Inzaghi toe: “Ze speelden een geweldige wedstrijd, ik sprak over de invallers omdat ik, als voetballer, weet dat het moeilijker is om over te nemen dan om de wedstrijd te starten. Dzeko en Mkhitaryan waren even prachtig als de andere, ik had vijf of zes spelers op de bank die wilden invallen. Een coach moet veel beslissingen nemen, elke dag, iemand die verwachtte te spelen en waarschijnlijk niet blij was, maar ze hadden een geweldige geest en een geweldige wil.”

Inzaghi besloot: “Over 72 uur hebben we een wedstrijd tegen Sassuolo en we moeten in staat zijn om fysieke en mentale energie te herstellen. Sommige spelers zijn gekneusd uit de wedstrijd gekomen en we hebben weinig tijd om ons voor te bereiden op de wedstrijd tegen Sassuolo en het beste ervan te maken.” ” Maar voor voorlopig, We hebben onze doelen bereikt” besloot de Inter trainer.

Aanstaande dinsdag zal blijken welke Milanese club zich de winnaar van de Derby della Madonnina mag noemen en in de finale van de Champions League 2022/23 staat.