neymar

Neymar maakt vertrekwens bij PSG kenbaar

Paris Saint-Germain verkeert in onrustige tijden. Neymar lijkt volgens l’Équipe een transfer te ambiëren en heeft deze wens gedeeld met de leiding van de club.

PSG staat voor een grote uitdaging nu de kans bestaat dat ze hun gehele aanvalslinie verliezen. Lionel Messi’s contract liep af en hij heeft de overstap gemaakt naar Inter Miami, terwijl er frictie is tussen de club en Kylian Mbappé, die weigert zijn contract te verlengen. Als gevolg hiervan kan Mbappé de seizoensstart van de Ligue 1 missen. Alsof dat niet genoeg is, lijkt ook Neymar het wel gezien te hebben bij PSG.

Volgens l’Équipe heeft Neymar, na overleg met zijn familie en agent Pini Zahavi, besloten om PSG te verlaten. Dit besluit lijkt te zijn beïnvloed door zijn gespannen relatie met de PSG-fans. Eerder dit jaar uitten fans hun onvrede over de speler bij zijn woning. Neymar voelt dat de club onvoldoende doet om haar spelers te beschermen.  Verder wordt er gemeld dat Neymar al langer in gesprek zou zijn met Chelsea. Met Mauricio Pochettino zit er op Stamford Bridge bovendien een manager die Neymar goed kent vanuit Parijs.

Zes jaar geleden kwam Neymar voor een recordbedrag van 222 miljoen euro naar PSG vanuit Barcelona. Hij zou graag terugkeren naar de Spaanse stad, maar zijn huidige contract van nog vier jaar bij PSG maakt een directe terugkeer gecompliceerd. Clubeigenaar Nasser Al-Khelaïfi zou niet blij zijn met de wens van Neymar om te vertrekken.