mancini

Mancini stopt als coach Italiaans elftal

Roberto Mancini heeft onverwacht de handdoek in de ring gegooid als bondscoach van de Italiaanse nationale voetbalteam. Onder zijn leiderschap kroonde Italië zich tot Europees kampioen in 2021.

“Roberto Mancini heeft zijn functie als bondscoach neergelegd. Hij heeft ons gisteren over deze keuze geïnformeerd. We verwachten binnenkort de opvolger aan te kondigen”, aldus de Italiaanse voetbalbond FIGC. Het is momenteel onduidelijk of Mancini al een volgende stap in zijn carrière heeft gepland.

Mancini’s tijd bij de nationale ploeg was een achtbaan van successen en teleurstellingen. De voormalige speler van onder andere Sampdoria trad aan in mei 2018, kort na de gemiste kwalificatie van Italië voor het WK in Rusland. Onder zijn begeleiding kwalificeerde Italië zich voor het EK in 2021 en sleepte het team ook die titel binnen, door Engeland na strafschoppen op Wembley te verslaan.

Echter, het WK in Qatar was een brug te ver. Ondanks een overduidelijke dominantie op het veld, leden de Italianen een verrassende 0-1 nederlaag tegen Noord-Macedonië in de play-offs.

In juni, met Mancini aan het roer, nam Italië deel aan de eindronde van de Nations League in Nederland. Ze gingen onderuit tegen Spanje in de halve finales, maar een 2-3 zege op het Nederlands elftal zorgde voor een derde plaats.

Met het oog op het EK in Duitsland volgend jaar, staat Italië momenteel derde in hun kwalificatiegroep met drie punten uit twee wedstrijden. Cruciale confrontaties met Noord-Macedonië en Oekraïne staan gepland voor 9 en 12 september.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *