antony

Manchester United heeft gereageerd op beschuldigingen van huiselijk geweld tegen Antony

De 23-jarige vleugelspeler werd maandagavond uit de Braziliaanse selectie gezet, slechts enkele dagen nadat Mason Greenwood Manchester United op huurbasis voor Getafe had verlaten na een clubonderzoek van zes maanden. De aanvaller is ook onderwerp van een politieonderzoek.

Antony heeft beschuldigingen van zijn ex-vriendin Gabriela Cavallin ontkend. Zij beweert dat hij haar heeft aangevallen toen ze zwanger was, haar borstimplantaat beschadigde, haar vinger sneed met een glas en dreigde haar uit een rijdende auto te gooien.

Manchester United heeft een verklaring afgegeven over de beschuldigingen tegen Antony: “Manchester United is op de hoogte van de beschuldigingen tegen Antony en merkt op dat de politie onderzoek doet. In afwachting van meer informatie zal de club verder geen commentaar geven. We nemen deze zaak zeer serieus.”

Er is in de verklaring van Manchester United geen sprake van een schorsing voor Antony.

Mail Sport meldt dat Manchester United wacht op de uitkomst van het onderzoek van de Greater Manchester Police, terwijl de Professional Footballers’ Association vandaag met de club heeft gesproken. Antony verklaarde in juni dat zijn ex-vriendin hem ten onrechte had beschuldigd van huiselijk geweld.

Antony gaf recentelijk toe dat zijn relatie met zijn voormalige partner ‘tumultueus’ was, maar hield vol dat hij ‘nooit fysiek agressief was geweest’. Na het vertrek van Greenwood lag Manchester United onder vuur vanwege een andere beschuldiging van huiselijk geweld.

Mason Greenwood

Greenwood werd voor 18 maanden geschorst na beschuldigingen van poging tot verkrachting en mishandeling, ook al werden alle aanklachten in februari ingetrokken. Greenwood ontkent de beschuldigingen.

De groep “Female Fans Against Greenwood’s Return” reageerde op de beschuldigingen tegen Antony en riep voetbalclubs op meer te doen tegen dit probleem. Ze stelden dat er protocollen moeten komen die besluitvorming wegnemen bij de clubs, aangezien clubs niet objectief kunnen zijn in dergelijke zaken.

Cavallin heeft in juni bij de politie van Sao Paulo vier gevallen van huiselijk geweld, lichamelijk letsel en bedreiging gemeld en heeft nu een klacht ingediend bij de Greater Manchester Police. Ze gaf maandag meer details op de Braziliaanse website UOL, met WhatsApp-screenshots en foto’s van haar verwondingen.

Cavallin beschuldigt Antony ervan haar in juni vorig jaar te hebben aangevallen tijdens een vakantie in Brazilië en dreigde haar uit een rijdende auto te duwen.

Na zijn transfer van Ajax naar Manchester United volgde ze Antony naar Manchester. Ze beweert in januari slachtoffer te zijn geweest van een aanval en in mei zou Antony haar met een glas hebben bedreigd.

Antony ontkende maandagavond de beschuldigingen van Cavallin in een verklaring op social media.