manchester-city

Manchester City koopt 14-jarige voor meer dan een miljoen

Manchester City heeft Tyresse Noubissie aan hun gelederen toegevoegd. Deze jonge voetballer, geboren in Schotland, komt over van Leicester City. Wat dit verhaal opmerkelijk maakt, is dat Noubissie slechts veertien jaar oud is.

Manchester City staat bekend om hun royale uitgaven – het lijkt wel alsof ze elke prijs die er te koop is aanschaffen, en er zijn veel vragen over de legitimiteit van hun financiële transacties. Het aantrekken van een veertienjarige voor een bedrag van 1,2 miljoen euro, zoals L’Équipe aangeeft, plus bijkomende bonussen, zet deze trend voort. Met dit voorstel weten ze concurrerende aanbiedingen van andere top Engelse clubs te overtreffen.

Voorlopig is er nog geen professioneel contract voor Noubissie; daarvoor moet hij minimaal zeventien zijn. Over zijn internationale toekomst moet hij ook nog beslissen. Ondanks dat hij in Schotland is geboren, heeft hij door familierelaties keuzes te over. Naast Schotland kan hij ook uitkomen voor Engeland, Frankrijk of Kameroen. Volgens Franse bronnen heeft Noubissie een voorkeur voor het Franse team, Les Bleus.